Χανιά | Τουρίστες μάζεψαν 20 κιλά σκουπίδια από μονοπάτι στον Ομαλό – «Γιατί ο Ελληνικός λαός δεν φροντίζει την ύπαιθρό του;» | Photos

χανιά-τουρίστες-μάζεψαν-20-κιλά-σκουπί-1240185

Την πρωτοβουλία να καθαρίσει ένα μονοπάτι του Ομαλού πήραν μερικοί Ολλανδοί τουρίστες, μετά από τη μεγάλη απογοήτευση που συνάντησαν κατά το περπάτημά τους στους ορεινούς όγκους των Χανίων.

Δεν είναι νέο οτι οι εικόνες σε πολλά σημεία της υπαίθρου του νομού είναι ντροπιαστικές, αφού οι περαστικοί αφήνουν τα σκουπίδια τους χωρίς να τους ενδιαφέρει η φυσική ισορροπία ή η καθαριότητα έστω του χώρου, με τις αρμόδιες αρχές να αδυνατούν να ανταποκριθούν στο έργο του καθαρισμού.

Χαρακτηριστικό το γεγονός οτι οι περιπατητές γέμισαν δύο τσουβάλια από μικροσκουπιδάκια.

Το σχόλιο του Herre Heersma:

«Σήμερα σχεδιάσαμε να κάνουμε μία βόλτα στον Ομαλό, από το καφενείο στη Μηλιά.

Η ποσότητα των σκουπιδιών κατά μήκος του δρόμου ήταν τρομερή και έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε την πρώτη τσάντα από ζωοτροφές που βρήκαμε και να βάλουμε όλα τα πλαστικά, τις κονσέρβες κλπ που βρήκαμε. Καταλήξαμε με τρεις τσάντες, υποθέτω περίπου 20 κιλά.

Γιατί ο Ελληνικός λαός δεν φροντίζει την ύπαιθρό του;»

zarpanews.gr

6 thoughts on “Χανιά | Τουρίστες μάζεψαν 20 κιλά σκουπίδια από μονοπάτι στον Ομαλό – «Γιατί ο Ελληνικός λαός δεν φροντίζει την ύπαιθρό του;» | Photos

  1. Γιατι δεν φροντιζει την υπαιθρο του?Γιατι ειμαστε η καλυτερη χωρα σε λαθος λαο γιαυτο.Καντε μια βολτα μεχρι το νοσοκομειο και κοιταξτε απο εξω στα παρτερια ! Απο σπασμενες καρεκλες παρατημενα αυτοκινητα στα εξωτερικα ιατρεια σκουπιδαριο χωρις τελος στα παρκακια εξω απο τα επειγοντα.Βρωμια γυφτια και ενας δεν παιρνει τον δημο να κανει κατι!

  2. Γιατι;;;;
    Θεμα παιδειας…Στην κρητικη – ελληνικη οικογενεια ο σεβαστος στην Φυση ή στο Διπλανο μας δεν εχει και καμια μεγαλη θεση…
    Και φωτισμενο δασκαλο να εχει το κοπελι,τι θα βρει να ενισχυσει οταν το απιδακι δνε εχει παρει τιποτα απο το σπιτι του;;;;
    Δυστυχως…
    Οι εξαιρεσεις μετρημενες…

  3. τα συγχαρητήρια μου στο δήμαρχο και το τοπικό συμβούλιο για την ανυπαρξία του…οπως επισης και σε όλους τους καφρους κατοίκους που δείχνουν τον πολιτισμό και και το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον

  4. Στην ερώτηση «Γιατί ο Ελληνικός λαός δεν φροντίζει την ύπαιθρό του; » μια είναι η απάντηση: Γιατί η οικογένια και ο κοινωνικός περίγυρος μας μεγαλώνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να είμαστε ανεύθυνοι, ανεγκέφαλοι και ξερόλες, μέσα στη χαζομάρα και την μ@λ@κία. Ποτέ δεν μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε τις συνέπειες κάθε πράξης μας πριν την κάνουμε. Μόνο να κοροϊδεύουμε μπορούμε ότι δεν κάνουμε τον κόπο να το καταλάβουμε. Αυτός είναι ο ΝεοΕλληνας.

  5. Το Σάββατο 19.6.2021 το μεσημέρι ανέβηκα στον Ομαλό με ποδήλατο και πόδια (σέρνοντας το ποδήλατο και κοιτώντας κάτω εξαιτίας του δυνατού ήλιου. Μου έκανε άσχημη εντύπωση πως σε μέρη πέρα απ τους Λάσκος όπου δε συναντάς καθόλου ανθρώπους έβλεπα κάθε λίγα βήματα πεταμένα κουτιά από τσιγάρα, αναψυκτικά, κρουασάν κτλ και ήταν το πρώτο πράγμα που μου έμεινε μετά το θεϊκό τοπίο. Ένας συνδυασμός Θεϊκού μεγαλείου και ανθρώπινης μικρότητας.Δεν γνωρίζω ποιοι τα κάνουν αυτά και γιατί τα κάνουν οι ντόπιοι (αν τα κάνουν) καθώς στα σχολειά ξοδεύουν άπειρο χρόνο και χρήμα σε περιβαλλοντικά προγράμματα και εκδρομές αρκετά χρόνια τώρα πράγμα που παλιότερα στην εποχή που ήμουν μαθητής δε γινόταν. Άρα δεν είναι θέμα παιδείας αλλά το πιθανότερο ο λόγος είναι ο ίδιος με αυτόν που οδηγεί στα βρώμικα και κατεστρεμένα σχολεία και πανεπιστήμια. Έλλειψη αποτελεσματικής αστυνόμευσης και σοβαρής τιμωρίας των παραβατών που νά ναι αποδεκτά από το κοινωνικό σύνολο και απαξίωση των δραστών απ αυτό. Δεν ξέρω αλλού αλλά εδώ μόνο αυτή η παιδαγωγία δουλεύει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook