Χανιά | Του κράτησαν φάκελο με έγγραφα στο τελωνείο για 3 εβδομάδες και του… χάλασαν σοβαρή δουλειά

χανιά-του-κράτησαν-φάκελο-με-έγγραφα-σ-1318648

Απίστευτες καταστάσεις που οδήγησαν στο να χαλάσει η πώληση ενός ακινήτου, έζησε ένας 65χρονος Χανιώτης (στοιχεία στη διάθεση του zarpanews.gr), και αιτία ήταν το… τελωνείο. Ακούγεται απίθανο, αλλά μια εξουσιοδότηση που του έστειλαν σε φάκελο από τη Μ. Βρετανία, δύο φύλλα χαρτί δηλαδή, έμεινε στο τελωνείο για τρεις εβδομάδες και μάλιστα η υπηρεσία τού ζητούσε… απόδειξη αγοράς.

«Στις 16 Οκτωβρίου ο φάκελος με το πληρεξούσιο έφυγε από την Αγγλία και μάλιστα είχε τη σφραγίδα του ελληνικού προξενείου στο Λίντς. Την ίδια μέρα είχε ήδη φτάσει στην Ελλάδα και εκεί όλα σταμάτησαν», δήλωσε ο 65χρονος στο zarpanews.gr. Και πράγματι, στην παρακολούθηση του αντικειμένου, φαίνεται ότι ο φάκελος έφτασε στις 16 Οκτωβρίου στη χώρα και για πρώτη φορά ασχολήθηκε κάποιος μαζί του στις 4 Νοεμβρίου. Και αφού κάποιος ασχολήθηκε, αποφάσισε να ζητήσει… paypal ή τιμολόγιο ή απόδειξη αγοράς!

«Κανείς δε με ειδοποίησε και αν δεν παρακολουθούσα καθημερινά τον φάκελο, ακόμα θα τον περίμενα», ανέφερε ο 65χρονος. «Έφτασα στο σημείο να τους πάρω τηλέφωνο και μίλησα με το τελωνείο. Τους είπα να ανοίξουν τον φάκελο και να δουν με τα μάτια τους ότι δεν είναι εμπορεύματα αυτά αλλά ένα πληρεξούσιο και μόνο τότε ξεκόλλησε από εκεί. Αλλά ήταν ήδη αργά».

Αργά, γιατί το πληρεξούσιο αφορούσε την πώληση ενός ακινήτου στα Χανιά και ο υποψήφιος αγοραστής ήταν από τις ΗΠΑ, και τελικά έφυγε πίσω στη χώρα του. Ακόμα κι αν η δουλειά ολοκληρωθεί στο μέλλον, γεννάται το ερώτημα, ποιος θα πρέπει να φέρει την ευθύνη σε τέτοιες περιπτώσεις. Και τελείως ακατανόητο είναι το να ζητείται… απόδειξη αγοράς για έναν φάκελο που είναι προφανές ότι περιέχει έγγραφα.

Εντέλει, ο φάκελος ξεκόλλησε από το τελωνείο στις 8 Νοεμβρίου και έφτασε στην Κρήτη στις 15 Νοεμβρίου, ταξιδεύοντας με… ταχύτητα φωτός προφανώς.

Όσο για τον 65χρονο Χανιώτη, ακόμα δεν έχει παραλάβει τον φάκελο. Αλλά και να τον παραλάβει, δεν του πολυχρειάζεται πια. Άλλωστε η δουλειά χάλασε.

«Και να έρθει τώρα, είναι απλά παρηγοριά στον άρρωστο», δήλωσε.

Άδικο έχει;

Δείτε παρακάτω την πορεία του φακέλου:zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Του κράτησαν φάκελο με έγγραφα στο τελωνείο για 3 εβδομάδες και του… χάλασαν σοβαρή δουλειά

  1. Σαπίλα. Κλείστε τα ελτα ΤΩΡΑ. Όποιος έχει εμπλακεί με τη διακίνηση αλληλογραφίας μεσω ελτα , έστω και μια φορά έχει την δικήτου οδύσεια. Απορώ που δεν βρεθηκε κάποιος να τα πουλήσει ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook