Χανιά | Τοποθέτηση Βάμβουκα για το οικόπεδο στον Άγιο Ονούφριο

Σε ό,τι αφορά το θέμα της δωρεάς της εκκλησίας προς τον δήμο όλοι συμφωνούμε ότι πρόκειται για ένα θέμα εξαιρετικής σημασίας, ειδικά για τους κατοίκους του Ακρωτηρίου. Το μείζον, επομένως, είναι να έχουμε αίσια και ταχεία έκβαση στην υπόθεση και να μη χαθεί άλλος χρόνος, καθώς αυτή η υπόθεση υπάρχει από το 2018.

Χρειάζονται, λοιπόν, γρήγοροι αλλά και προσεκτικοί χειρισμοί για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αυτή η σοβαρή υπόθεση.

Μια ακόμη επισήμανση, πολύ σημαντική. Πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως η συμφωνία για παραχώρηση που πετύχαμε το 2018, και να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες για την παραχώρηση και των 4 ακινήτων, όχι μόνο του ενός των 35 στρεμμάτων διότι όλα είναι πολύ σημαντικά για την τοπική κοινωνία. Να μην το ξεχνάμε αυτό. Μάλιστα πρέπει να αναφέρω ότι ως δήμος αναλάβαμε να ξεκαθαρίσουμε νομικά αυτά τα ακίνητα, σε μια επίπονη προσπάθεια που ξεκίνησε από την αρχή της θητείας μας και ολοκληρώθηκε το 2018, σε πολύ καλή συνεννόηση με το εκκλησιαστικό συμβούλιο Κουνουπιδιανών και τον πατέρα Δημήτριο Αλεξανδράκη.

Η λύση μπορεί και πρέπει να προέλθει άμεσα από την συνεννόηση με την εκκλησία γιατί το ζητούμενο που πρέπει να ενδιαφέρει όλους είναι η ωφέλεια των δημοτών και είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Και έχει τη σημασία του το γεγονός ότι στη συμφωνία παραχώρησης περιγράφονται αναλυτικά και τα έργα κοινωφελούς σκοπού που ο Δήμος επιθυμεί να προχωρήσουν και στα 4 ακίνητα και θα πρέπει να επιμείνουμε στη συνολική υλοποίησή της.

Τα 4 ακίνητα στα Κουνουπιδιανά που παραχωρήθηκαν στον δήμο στα οποία συμπεριλαμβάνεται η επίμαχη έκταση των 35 στρεμμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη βασικών αναγκών της περιοχής σε υποδομές, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Ακρωτηρίου και όχι μόνο.

• Η έκταση των 35 στρεμμάτων δίπλα στο Β΄ δημοτικό σχολείο στον Άγιο Νούφρη, μπορεί να φιλοξενήσει σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές που έχει ανάγκη η περιοχή, όπως και άλλες κοινωφελείς χρήσεις. Μάλιστα τότε είχαμε προνοήσει και για την δυνατότητα εγκατάστασης πάρκου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την ηλεκτροδότηση των σχολικών μονάδων και των λοιπών κοινωφελών εγκαταστάσεων που θα δημιουργούνταν.

• Το οικόπεδο το ενός στρέμματος δίπλα στο Α΄ γυμνάσιο Κουνουπιδιανών θα λύσει το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στο οποίο ασφυκτιούν οι μαθητές.

• Το κτήριο που κάποτε στέγαζε τον αγροτικό συνεταιρισμό στο κέντρο των Κουνουπιδιανών, προορίζεται να στεγάσει το ΚΑΠΗ της περιοχής.

• Το δε οικόπεδο που βρίσκεται στην διαδρομή προς Καλαθά προορίζεται για αθλητικός χώρος.

Άρα το μείζον είναι να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η δωρεά στο σύνολό της.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ