Χανιά | Τον Καλογερή επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης

χανιά-τον-καλογερή-επισκέφθηκε-αντιπ-1534194

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφτηκε σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης κ. Εμμανουήλ Σταράκης, ο οποίος συνόδευε 12 νέους Έλληνες και νέες Ελληνίδες από την Αυστραλία, ηλικίας από 10 έως 18 ετών. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και τα μέλη της Παγκρητίου, κα Αγγελική Φραγκούδη, κα Ντόρα Μαυρούλη, κ. Ιωάννης Μαυρούλης και κ. Νίκος Κουκουβιτάκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης γνωριμίας ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από την ελληνοαυστραλιανή αποστολή για τις δραστηριότητες της Παγκρητίου γενικότερα, και ειδικότερα για τις προσπάθειές της να φέρει τη νέα γενιά Ελλήνων της Αυστραλίας πιο κοντά στις ρίζες της.

Η αποστολή έφτασε σήμερα στα Χανιά και θα βρίσκεται στο νησί μας έως και τις 4 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των θερινών διακοπών της, με πρόγραμμα επισκέψεων σε όλη την Κρήτη, με σκοπό να γνωρίσουν τα ελληνόπουλα της Αυστραλίας τον τόπο των παππούδων τους. Σ’αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με προβολή στα παιδιά από το Στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Τάσσο Διαμαντάκη, σχετικά με την παράδοση, τη γεωργία, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα αξιοθέατα της Κρήτης.

Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης για την επίσκεψή τους, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνάει η νέα γενιά, και ειδικά η νεολαία του απόδημου ελληνισμού, τις ρίζες και της παραδόσεις των προγόνων της. Ο κ. Σταράκης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Καλογερή για την φιλοξενία του.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, με ευχές του Αντιπεριφερειάρχη προς την ελληοαυστραλιανή αποστολή, για καλή διαμονή στο νησί μας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook