Χανιά |«Το «τροπάριο» της ατομικής ευθύνης που ψέλνει το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου δεν μας αφορά»

χανιά-το-τροπάριο-της-ατομικής-ευθ-1035495

Χαιρετίζει με ανακοίνωση της «τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην σημερινή συμβολική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς( 1ης ΜΑΗ)», η Επιτροπή Αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων.

Παράλληλα κατηγορεί την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου ότι «χέρι χέρι με τους «άριστους» του κυβερνητικού συνδικαλισμού των πλειοψηφιών Ε.Σ.Ε.Ε, ΟΕΣΚ – ΟΕΒΕΝΧ δεν αφήνουν από το χέρι τους το «λιβανιστήρι» προς την κυβέρνηση και τον ευρωενωσιακό δρόμο ανάπτυξης που ακολουθούν.

Η ανακοίνωση:

Η επιτροπή αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην σημερινή συμβολική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς( 1ης ΜΑΗ).

Χαιρετίζουμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους των Χανίων που όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας έδειξαν απίστευτη υπευθυνότητα. Η πανδημία όμως δεν μπορεί να αποτελέσει το άλλοθι για να πληρώσουμε πάλι εμείς  το μάρμαρο.

Η επιτροπή αγώνα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπόρευσης για την επόμενη μέρα. Καλεί τον κάθε συνάδελφο να πάρει θέση μάχης να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, αυτά που δικαιούμαστε. Χρειάζεται να  δυναμώσουμε τη φωνή μας, τη διεκδίκηση μας, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση και όχι στο δρόμο που προτείνει η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις προηγούμενες, που είναι δρόμος στήριξης του μεγάλου επιχειρηματικού κεφαλαίου των πολυεθνικών πολυκαταστημάτων και παράλληλα εξόντωση εμάς των μικρών .

Η  πλειοψηφία του δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων  για άλλη μια φορά «ξεδιάντροπα» έδειξε για ποιους πασχίζει και ποιους εξυπηρετεί. Χέρι χέρι με τους «άριστους» του κυβερνητικού συνδικαλισμού των πλειοψηφιών Ε.Σ.Ε.Ε, ΟΕΣΚ – ΟΕΒΕΝΧ δεν αφήνουν από το χέρι τους το «λιβανιστήρι» προς την κυβέρνηση και τον ευρωενωσιακό δρόμο ανάπτυξης που ακολουθούν. Οι κρυφές δήθεν συσκέψεις η «βιομηχανία τηλεδιασκέψεων» με δήμους – περιφέρεια – κυβερνητικούς παράγοντες ένα στόχο έχουν, ένα δρόμο δείχνουν, ότι πρέπει εμείς πάλι να φορτωθούμε τις συνέπειες της νέας κρισης που έρχεται αλλά και τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού. Το «τροπάριο» της ατομικής ευθύνης που το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων έμαθε καλά να ‘’ψέλνει’’ εμάς δεν μας αφορά.

Η άμεση η δική μας απαίτηση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει για να σταθούμε στα πόδια μας μόλις ανοίξουμε τα μαγαζιά μας.

  • Να δοθεί από «χθές» το επίδομα των 800€ σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους χωρίς άλλη καθυστέρηση και χωρίς καμία χρονοβόρα διαδικασία.
  • Να απαλλαγούμε από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ. ΤΩΡΑ με κατάργηση αυτού του απαράδεκτου φόρου.
  • Κατάργηση ΤΩΡΑ του τέλους επιτηδεύματος.
  • Άμεση επανένταξη στο αφορολόγητο όριο (12.000 προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί).

Για τη επιτροπή αγώνα: Καντηλιεράκης Γιώργος, Μπινιά Ιωάννα ,Βουρλάκης Νίκος Ζωγραφάκης Νίκος, Μπελώνη Πηγή, Παπαδάκης Μανώλης.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook