Χανιά | Το τελευταίο αντίο στον Κάρολο Καμπελόπουλο | Photos

χανιά-το-τελευταίο-αντίο-στον-κάρολο-κ-797611

Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο κομμωτή των διασήμων Κάρολο Καμπελόπουλο είπαν το μεσημέρι της Κυριακής Χανιώτες φίλοι και γνωστοί.    

Ο Κάρολος Καμπελόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 86 ετών. Νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Η κηδεία του έγινε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 13:00 στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας, όπου τον συνόδεψαν πλήθος κόσμου, φίλοι συγγενείς και συμπολίτες.

Επικήδειο λόγο εκφώνησαν η πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων και εκπρόσωπος του Ιδρύματος: “Κάρολος Καμπελόπουλος” Στέλλα Κουτσουπάκη, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας και η ανηψιά του εκλιπόντος Δήμητρα Καμπέλη, που διάβασε ένα γράμμα που έστειλε από την Αυστραλία ο γιος του αδερφού του, Chris Campel

Η ταφή του έγινε στο νεκροταφείο του Αγίου Λουκά στα Χανιά. Σημειώνεται ότι αντί στεφάνων χρήματα δόθηκαν στα συσσίτια της Σπλάντζιας.

Στο μεταξύ, σε ψήφισμά του ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων εκφράζει τη θλίψη του και επισημαίνει ότι το Δ.Σ. αποφάσισε να καταθέσει χρηματικό πόσο στη μνήμη του Κάρολου Καμπελόπουλου «για την κάλυψη των αναγκών του στο Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας» και «δεσμεύεται να πραγματοποιήσει δράσεις που τιμούν την ζωή και το έργο του».

Ποιος ήταν ο Κάρολος Καμπελόπουλος

Γεννήθηκε στο Κάιρο το 1931, Αιγυπτιακής και Ηρακλειώτικης καταγωγής, κοσμοπολίτης αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, προσωπικότητα διεθνούς φήμης με ισχυρά πολιτιστικά ερεθίσματα, μεγαλούργησε μέσα από την τέχνη και έγινε γνωστός ως κομμωτής, χαράκτης, ζωγράφος, κεραμίστας και γλύπτης σε όλη την υφήλιο αλλά ειδικά στο Παρίσι όπου συνεργάστηκε με την L’ oreal και με το διάσημο κομμωτήριο των αδερφών Carita.

Συνεργάστηκε με διασημότητες όπως η Μαρία Κάλλας, η Μπριζιτ Μπαρντό, η Κατρίν Ντενέβ, η Αν Κίσινγκερ και πολλές ακόμα.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στον χώρο που δημιούργησε σε ένα αναπαλαιωμένο ενετικό κτίσμα στην Χατζημιχάλη Νταλιάνη, το γνωστό σε όλους “Μοναστήρι του Καρόλου”.

φωτογραφίες: Αθηνά Γαλανάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook