Χανιά | Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην κινητοποίηση για το ασφαλιστικό

χανιά-το-σωματείο-ιδιωτικών-υπαλλήλω-999817

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων με ανακοίνωση του καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

«ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Συναδέλφισσες ,Συνάδελφοι

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 27/2 στις 19.00 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς για να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στο  ασφαλιστικό- έκτρωμα  Κατρούκαλου- Βρούτση και να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια και καθολική ασφάλιση.

Η μεγάλη επιτυχία της Απεργίας στις 18 Φλεβάρη απέδειξε για άλλη μία φορά ότι όλοι ενωμένοι δεν αποδεχόμαστε τον νόμο-έκτρωμα και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.

Οι εργαζόμενοι δεν τρώνε κουτόχορτο.

Γνωρίζουμε ότι :

  1. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους, άντρες και γυναίκες (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης, δηλαδή 12.000 ένσημα!!!).
  2. Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του, όπως έχει η ΝΔ στο πρόγραμμά της με τους τρεις πυλώνες, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης.
  3. Καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη
  4. Στο στόχο μπαίνουν ξανά τα ΒΑΕ. Καμία διάταξη δεν υπάρχει για τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους,
  5. Εφαρμόζονται πλήρως, χωρίς καμία αλλαγή, οι μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν το 50%, καθώς και στο εφάπαξ, όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%. Στον κρατικό προϋπολογισμό οι περικοπές του ΕΤΕΑΕΠ ξεπερνούν τα 71 εκατ. ευρώ! Και στον ΕΦΚΑ τα 150 εκατ. ευρώ!
  6. Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 345 ευρώ της «εθνικής σύνταξης».
  7. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου για το 90% των συνταξιούχων. Και το ψαλίδι των περικοπών έρχεται.
  8. Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία στα ασφαλιστικά ταμεία (80 δισ. ευρώ) και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων.

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα ο νόμος έκτρωμα Κατρούγκαλου – Βρούτση!

 

Διεκδικούμε:

  1. Το νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
  2. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
  3. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  4. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  5. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  6. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα απαντώντας μαζικά, αποφασιστικά , δυνατά, προστατεύοντας το δίκιο μας για ένα μέλλον που μας αξίζει.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook