Χανιά | Το σωματείο επισιτισμού για την αλλαγή ανάθεσης λειτουργίας και διαχείρισης της φοιτητικής λέσχης του Πολυτεχνείου Κρήτης

χανιά-το-σωματείο-επισιτισμού-για-την-1341344

Το Δ.Σ. του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων στηρίζει τους εργαζόμενους της λέσχης του Πολυτεχνείου Κρήτης όπου το τελευταίο διάστημα, γνωστοποιήθηκε η αλλαγή ανάθεσης της λειτουργίας και διαχείρισης της φοιτητικής λέσχης του πολυτεχνείου, αφού άλλη εργοδότρια εταιρεία θα αναλάβει την εργολαβία της λέσχης.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του, το Δ.Σ αναφέρει:

Αυτή τη στιγμή τα κέρδη των εταιρειών που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος επενδύσεων στα Πανεπιστήμια έρχονται σε σύγκρουση με την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των ίδιων των εργαζομένων και την ίδια στιγμή οδηγούν στην υποβάθμιση κρίσιμων υπηρεσιών που παρέχονται στους φοιτητές όπως η σίτιση στην λέσχη .

Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων που όλο το προηγούμενο διάστημα δούλευαν εντατικά κρατώντας όρθια την λέσχη, σιτίζοντας εκατοντάδες φοιτητές.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους και να αντιδράσουν με όλους τους τρόπους απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά , με όλα τα εργασιακά δικαιώματα μπαίνοντας στη μάχη για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς τους.

Καλούμε σε κινητοποίηση την Δευτέρα 16 Ιουνίου, πρώτη μέρα λειτουργίας της λέσχης με άλλη εργοδότρια εταιρεία, στις 12 το μεσημέρι στην λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης. Καλούμε τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τους φοιτητές να σταθούν στο πλάι των εργαζομένων

Απαιτούμε:

  • Να εξασφαλιστούν με ευθύνη της Πρυτανείας του Ιδρύματος, οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων στην λέσχη του Πολυτεχνείου , χωρίς μεταβολές στα εργασιακά τους δικαιώματα με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού που να καλύπτουν τις ανάγκες λειτουργίας της λέσχης , για να μην δουλεύουν οι εργαζόμενοι με εξαντλητικούς ρυθμούς και να εξυπηρετούνται όλοι οι φοιτητές.
  • Λειτουργία της λέσχης και συνολικά όλων των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας του Πολυτεχνείου με ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή εργολάβων.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές, χωρίς περιορισμούς, με ποιοτικά και επαρκή γεύματα για όλους

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook