Χανιά | Το σωματείο διανομέων για τα μέτρα του efood: «Η ερχόμενη βδομάδα θα βρει όλο τον κλάδο ενωμένο»

Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση του efood για την τήρηση των νέων μέτρων εργασίας στους υπαλλήλους του. Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην Κρήτη έχουν κινητοποιηθεί σωματεία για το συγκεκριμένο θέμα που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, το σωματείο διανομέων (delivery) Ν. Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης» αναφέρει:

“Το σωματείο μας καταγγέλλει την προσπάθεια της efood να στραφεί εκβιαστικά εναντίον των εργαζόμενων λέγοντας τους ότι η σύμβαση τους έληξε και πως μπορούν πλέον να συνεχίσουν ως εξωτερικοί συνεργάτες.

Μετά τον οργανωμένο Αγώνα τους ήδη κατάφεραν Να παρθούν πίσω οι μη ανανεώσεις συμβάσεων των συναδέλφων. Η εργοδοσία βλέποντας την αγωνιστική δράση που έρχεται προσπάθησε με γενικόλογα και αοριστίες να κατευνάσει τα πνεύματα. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε η συνέχεια του αγώνα μέσα από δράσεις την εβδομάδα που έρχεται.

Η ερχόμενη βδομάδα θα βρει όλο τον κλάδο ενωμένο.

Απαιτούμε:

  • Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις και να μετατραπούν σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την EFOOD με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να ενταχτεί το επάγγελμα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
  • Να σταματάει η διανομή στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες , όπως στο καύσωνα , το παγετό κ.α.
  • ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, όχι ατομικές
  • Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων

Τονίζουμε την ανάγκη για συμμετοχή όλων των εργαζόμενων του κλάδου και καλούμε σε συσπείρωση και οργανωμένο αγώνα μέσα από τα κλαδικά σωματεία!”

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ