Χανιά | Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Κίσσαμο | Τα πρώτα ονόματα

Παρουσιάστηκε την Δευτέρα το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Κισσάμου, με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Φραγκιουδάκη.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης οι :

Μανώλης Συντυχάκης

Βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Γιώργος Φραγκιουδάκης

Υποψήφιος Δήμαρχος Κισσάμου με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

  • Στην ομιλία του ο Μανώλης Συντυχάκης επισήμανε πως μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες. Πρέπει να δεχτεί ισχυρό πλήγμα η πολιτική της ΕΕ, την οποία ευαγγελίζονται όλα τα αστικά κόμματα και οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Να δεχτεί πλήγμα η πολιτική που εμπλέκει βαθύτερα τον λαό στους ενδο-ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, κάτω από τη σημαία του ΝΑΤΟ, του οποίου ο ρόλος αναβαθμίζεται στην περιοχή.

Τόνισε τις εγκληματικές ευθύνες που φέρουν δήμοι, περιφέρεια και κυβερνήσεις στην έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, με τις τραγικές σημερινές συνέπειες και τις καταστροφές σε όλη την Κρήτη. Αλλά και την στάση της ΕΕ, η οποία δεν χρηματοδοτεί τέτοια αναγκαία έργα, αν δεν αποφέρουν το απαραίτητο κέρδος στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τέλος δήλωσε πως το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό είναι ένα: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά; Ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;

  • Στην ομιλία του ο Γιώργος Φραγκιουδάκης δήλωσε πως μόνο το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» παλεύουν ώστε να οργανωθεί η λαϊκή πάλη σε κατεύθυνση αντεπίθεσης. Το αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο και στην Κίσσαμο θα πρέπει να γίνει ο πόλος συσπείρωσης και πάλης των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών, του μικρού επαγγελματία, των γυναικών και της νέας γενιάς.

Αναφέρθηκε στο φωτεινό παράδειγμα των πέντε δήμων όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι πρώτη δύναμη (Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Καισαριανή, Ικαρία), καθώς και στα έργα που έχουν γίνει εκεί, γιατί ο ίδιος ο λαός και οι σύγχρονες ανάγκες του ασκούν την εξουσία.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τα πρώτα 27 ονόματα του Ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο.

  • Χαιρετισμό στην εκδήλωσε απεύθυνε και ο Σοφοκλής Τσουρουνάκης, προηγούμενος επικεφαλής του Ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Κισσάμου, ο οποίος στάθηκε στην αγωνιστική συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στην αισιοδοξία για τα επόμενα.
  1. ΑΝΔΡΟΝΙΚΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ηλεκτρονικός μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών, υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος επιστήμης υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Μαντσεστέρ.

2.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ   Οικοδόμος,  πρώην μέλος Δ.Σ. Σωματείου Κατασκευών Ηρακλείου

3.ΑΝΟΥΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ   Αγρότισσα

4.ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ    Κτηνοτρόφος

5.ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ   Συνταξιούχος, Τοπική Κοινότητα Έλους

6.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   Φοιτητής, Πρόεδρος  του Συλλόγου φοιτητών του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης

7.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ   Απόστρατος επισμηναγός, μέλος της πρωτοβουλίας Αποστράτων Ν. Χανίων, Μέλος της Επ. Ειρήνης Ν. Χανίων

8.ΒΕΡΓΕΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ   Οικοδόμος

9.ΓΑΡΟΦΑΛΑΚΗ – ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΑ    Συνταξιούχος

  1. ΔΑΡΑΤΣΙΑΝΟΣ ΦΩΤΗΣ Επαγγελματίας

11.ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΚΗ-ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗ  ΕΙΡΗΝΗ  Αγρότισσα, πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

12.ΔΗΜΟΥΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ   Αρχιτέκτονας

13.ΚΑΝΤΖΙΛΙΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ    Νοσηλεύτρια

  1. ΚΟΤΣΩΝΑ-ΜΠΕΡΤΙΟΥ ΜΑΡΘΑ Δικηγόρος

15.ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ    Φυσικός – Αγρότισσα

  1. ΚΡΙΤΣΙΩΠΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ Μηχανικός ορυκτών πόρων. Ταμίας Σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων

17.ΜΑΡΤΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   Πρόεδρος Αγροτικού συλλόγου Αμυγδαλοκεφαλίου.

18.ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    Ξενοδοχοϋπάλληλος

19.ΣΑΜΠΑ ΕΛΕΝΗ    Ιατρός Κ.Υ. Κισσάμου

20.ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ   μέλος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

21.ΣΚΕΥΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ   Αγρότης

22.ΣΚΥΛΟΥΡΑΚΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ    Πρώην πρόεδρος κοινότητας  Έλους, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Ινναχωρίου

23.ΤΖΙΡΤΖΙΛΑΚΗΣ  ΚΥΡΙΑΚΟΣ   Ηλεκτρονικός μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών.

24.ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ    Πρόεδρος Αγροτικού συλλόγου πρώην δημ. Μυθήμνης, μέλος Διοίκησης Ενωτικής ομοσπονδίας Αγροτικών Συλ. Ν. Χανίων.

25.ΦΑΝΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ    Λογιστής

26.ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ ΕΥΑΝΘΙΑ   Ιδ. Υπάλληλος, μέλος Διοίκησης Σωμ. Ιδιωτ. Υπαλλ.

27.ΨΑΡΑΚΗ ΟΛΓΑ    Απόφοιτος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης , μέλος Δ.Σ. ένωσης Γονέων και κηδεμόνων Κισσάμου.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ