Χανιά | Το πρώτο κουδούνι δεν χτύπησε στο δημοτικό σχολείο στο Γεράνι | Video+Photos

χανιά-το-πρώτο-κουδούνι-δεν-χτύπησε-στ-1523733

Κλειστό επ’ αόριστον θα παραμείνει το δημοτικό σχολείο Γερανίου στον Δήμο Πλατανιά όπως αποφάσισε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, εξαιτίας της υποβάθμισης του σχολείου σε πενταθέσιο, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά της Γ’ και της Δ’ τάξης θα πρέπει να κάνουν μάθημα μαζί.

Το πρωί της Δευτέρας οι γονείς συγκεντρωθήκαν έξω από το σχολείο και δεν επέτρεψαν να γίνει αγιασμός, εκφράζοντας έντονη διαμαρτυρία για την απόφαση αυτή της διεύθυνσης εκπαίδευσης που είχε γίνει γνωστή στα τέλη Ιουλίου.

«Με έναν μονάχα εκπαιδευτικό το πρόβλημα λύνεται«, δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων, Γιώργος Μακρής, ξεκαθαρίζοντας ακόμα πως το σχολείο δεν θα ανοίξει αν δεν λυθεί το πρόβλημα:

«Νιώθουμε πάρα πολύ άσχημα που δεν έγινε αγιασμός, αλλά μας έφτασαν στα όριά μας. Η γενική συνέλευση αποφάσισε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Δεν θα ανοίξει το σχολείο αν δεν έρθει δάσκαλος. Ένας εκπαιδευτικός αρκεί. Θέλουν να κάνουν η Γ’ και η Δ’ τάξεις, με 22 παιδιά, ένα που χρειάζεται παράλληλη στήριξη και αρκετά παιδιά δίγλωσσα, με διαφορετικό επίπεδο γνώσεων να κάνουν κοινό μάθημα σε μια τάξη. Οι μαθητές φέτος στο σχολείο έχουν αυξηθεί κατά τρεις, ενώ από το νηπιαγωγείο ήδη φαίνεται ότι του χρόνου θα αυξηθούν και άλλο».

Η Πόπη Φραγκουλάκη, γονέας μαθητή της Δ’ τάξης, δήλωσε αγανακτισμένη:

«Είναι απαράδεκτο εν έτει 2022 να κάνουν συνδιδασκαλία σε μια τάξη. Εδώ δεν μπορούν να συγκεντρωθούν μετά από δύο χρόνια κορονοϊού. Να φέρουν έναν δάσκαλο, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο», ανέφερε.

Τη στήριξή τους στο αίτημα των γονέων εξέφρασαν όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Πλατανιά, με τον δήμαρχο, Γιάννη Μαλανδράκη, να αναφέρεται στα όσα έχουν μεσολαβήσει:

«Κάναμε την επόμενη μέρα από τη στιγμή που το μάθαμε, παράσταση διαμαρτυρίας στη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πήγαμε με τεκμηριωμένα αιτήματα στους βουλευτές, στον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Τους είπαμε ότι ένα σχολείο που του χρόνου θα έχει ακόμα περισσότερους μαθητές, υποβιβάζεται. Φτάσαμε μέχρι την υπουργό Παιδείας, με παρέπεμψε στον γενικό γραμματέα, όμως εκείνος δεν έχει απαντήσει σε κανένα αίτημα, ούτε γραπτά ούτε προφορικά. Εμείς πιέζουμε να ανακληθεί αυτή η απόφαση, θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Έχουμε πληροφόρηση ότι υπηρεσιακά γίνονται προσπάθειες να λυθεί, θέλω να πιστεύω ότι είναι ουσιαστικές και όχι απλά για να εκτονωθεί η κατάσταση».

Από τη μείζονα αντιπολίτευση, ο δημοτικός σύμβουλος, Μανώλης Δασκαλάκης, τόνισε ότι ο αγώνας των γονέων είναι δίκαιος: «Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει από το 2014 με υποβαθμίσεις σχολείων και όλα αυτά γίνονται για να καταργηθούν οι οργανικές θέσεις και να μη γίνονται διορισμοί. Θα φτάσουμε ξανά στη δεκαετία του ’70, με έναν δάσκαλο για 30 παιδιά με αποτέλεσμα την αμάθεια», δήλωσε.

Από την ελάσσονα αντιπολίτευση, ο Δημήτρης Ανθούσης τόνισε ότι συμπαραστέκεται στους γονείς: «Σήμερα που ανοίγουν τα σχολεία, πέρα από τα κτιριακά προβλήματα και την πανδημία έχουμε και τα προβλήματα με τις καταργήσεις τμημάτων. Αντιμετωπίζουν τους μαθητές ως αριθμούς, εμείς είμαστε δίπλα στη σχολική κοινότητα και τους καλούμε σε ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα. Ούτε πόντο πίσω».

Η Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη, πρόεδρος της πρωτοβάθμιοας σχολικής επιτροπής, προσέθεσε:

«Όπως βλέπετε, το κουδούνι δεν χτύπησε εδώ, αγιασμός δεν έγινε. Η δημοτική αρχή συμπαραστέκεται στην πρωτοβουλία των γονέων, γιατί δεν συμφωνούμε με την υποβάθμιση του σχολείου».

Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως, παρά το γεγονός ότι απαιτείται μονάχα ένας δάσκαλος για να μπορεί το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά, η διεύθυνση εκπαίδευσης προτίμησε να ακολουθήσει την οδό των περικοπών.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Το πρώτο κουδούνι δεν χτύπησε στο δημοτικό σχολείο στο Γεράνι | Video+Photos

  1. Πολιτικα παιχνιδια στην πλατη των παιδιων σας ρε βουγια!
    Αφηστε το σχολειο να ανοιξει και παλεψτε το αλλιως
    Με κλειστα σχολεια πριν καν ανοιξουν εχετε ηδη χασει τον αγωνα

    1. ΓΙΑΤΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΝΙΑΖΕΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ? ΤΑ ΞΕΝΟΔΩΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 500 ΜΕΤΡΑ. ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ …..ΜΑΛΛΟΝ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΜΑΛΒΙΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ….ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook