Χανιά | Το πρόγραμμα για την εορτή Αγ. Ιερομάρτυρος Μελχισεδέκ, Επισκόπου Κισάμου

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη, 19 Μαΐου, εορτάζει ο Άγιος Ιερομάρτρυρας Μελχισεδέκ, Επίσκοπος Κισάμου. Στον Ι. Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου (6 ος αιω.), την Ροτόντα Επισκοπής Κισάμου, (ένα από τους αρχαιότερους Ναούς της Κρήτης, την 2 η ροτόντα στην Ελλάδα και 3 η στα Βαλκάνια), έδρα του Αγ. Ιερομάρτυρα Μελχισεδέκ, θα εορταστεί η ιερά μνήμη του, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τρίτη, 18 Μαίου, ώρα 18.00μ.μ. Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Τετάρτη, 19 Μαίου, ώρα 7.30π.μ. Όρθρος – Θεία Λειτουργία. Προς διευκόλυνση και, εάν ο καιρός το επιτρέψει, ο Εσπερινός θα γίνει υπαίθριος εις τον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού.

Ο φετινός εορτασμός αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με τα 200 χρόνια της εθνικής παλιγγενεσίας και ελευθερίας του Έθνους, για το οποίο ο άγιος Μελχισεδέκ θυσιάστηκε και έδωσε το αίμα Του. Καλείται οι φιλέορτος και φιλάγιος λαός του Θεού όπως μετέχει, σύμφωνα με τα ισχύοντα της περιόδου.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ