Χανιά | Το παραδεισένιο μέρος με το… διαβολικό όνομα

χανιά-το-παραδεισένιο-μέρος-με-το-δι-1272581

Η Κρήτη είναι χωρίς καμία αμφιβολία από εκείνα τα μέρη της χώρας που είναι προικισμένα στον υπερθετικό βαθμό. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν είναι λίγοι εκείνοι που την επιλέγουν κάθε χρόνο για τις διακοπές τους, μιας και οι ομορφιές της αλλά και οι εκπλήξεις που κρύβει για τους επισκέπτες της είναι πραγματικά ανεξάντλητες.

Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του νησιού τα Χανιά, με τις ονειρικές ακρογιαλιές του νομού να συγκαταλέγονται κάθε χρόνο σε λίστες διεθνών ταξιδιωτικών περιοδικών ανάμεσα στις καλύτερες παγκοσμίως. Και ενώ οι περισσότεροι έχουν στο νου τους το Μπάλο, το Ελαφονήσι και τα Φαλάσαρνα, υπάρχει μία μικροσκοπική ακτή που θυμίζει… παράδεισο, αλλά με διαβολικό όνομα.

Σο βορειοανατολικό τμήμα της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, λοιπόν, και σε σχετικά κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης των Χανίων -22 χλμ. για την ακρίβεια- ανακαλύπτει κανείς το καλά κρυμμένο μυστικό των κατοίκων του νομού.

Η παραλία Σεϊτάν Λιμάνια, στην ομώνυμη περιοχή, γνωστή και ως παραλία «του Στεφάνου» είναι ένας μικροσκοπικός κόλπος κρυμμένος στο έντονο βραχώδες τοπίο της περιοχής που συγκλονίζει.

Για όσους δεν το γνωρίζουν η ευρύτερη έννοια της ονομασίας της σημαίνει «καταραμένα λιμάνια», κατάλοιπο από την ονομασία της περιοχής επί Τουρκοκρατίας. Ο λόγος; Το γεγονός ότι τόσο τα νερά, όσο και τα ρεύματα στην περιοχή θεωρούντο αρκετά επικίνδυνα.

Ένα άγριο τοπίο με κάθετους και απόκρημνους βράχους «σκίζεται» από μια στενόμακρη και μικρή λωρίδα θάλασσας με βαθυγάλανα νερά, δημιουργώντας εικόνες απίστευτου φυσικού κάλλους.

Η εικόνα, μάλιστα, που αντικρίζει κανείς φτάνοντας εδώ, μόλις παρατηρήσει την μικρή ακτή από ψηλά, μόνο συγκλονιστική μπορεί να χαρακτηριστεί, με τις λωρίδες της θάλασσας να εισχωρούν ανάμεσα στα τραχιά και επιβλητικά βράχια του Ακρωτηρίου.

Με καταγάλανα νερά και λευκή άμμο και χαλικάκι, η μικρή ακρογιαλιά θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας. Για να την προσεγγίσετε, πρέπει να έχετε στο νου σας ότι θα χρειαστεί να περπατήσετε σε κατηφορικό και απότομο μονοπάτι για περίπου 10 λεπτά, αφήνοντας το αυτοκίνητο κοντά στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook