Χανιά | «Το μονοπάτι του γίγαντα» κι «Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι» – Παρουσιάζονται τα δύο βιβλία της Αργυρώς Μουντάκη

χανιά-το-μονοπάτι-του-γίγαντα-κι-ο-1472284

Οι Εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Αργυρώ Μουντάκη, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Ξυπολιτάκη Ιωάννα, σας προσκαλούν στην παρουσίαση των καινούργιων της βιβλίων «Το μονοπάτι του γίγαντα» και «Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι», που θα γίνει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 4:30 μ.μ. στον χώρο Fit Fun Fly της Καλλιόπης Νικολακάκη (Καστέλι Κισσάμου, Ηρώων Πολυτεχνείου, πλησίον Κτηνιατρικού Κέντρου).

Με αφορμή τα βιβλία θα διεξαχθούν από την Καλλιόπη Νικολακάκη κινητικές δραστηριότητες για τα παιδιά και τους γονείς που θα παρευρεθούν.

Το μονοπάτι του γίγαντα

Βασισμένο σε ιρλανδικό θρύλο

ΕΙΚΟΝΟΓΡΆΦΗΣΗ: ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΞΟΥΡΗΣ

Βόρεια Ιρλανδία. Μια ακτή σαν χτισμένη από πολυγωνικές πέτρες αρχιτεκτονικά τοποθετημένες, κατά τον θρύλο από τον γίγαντα Φιν Μακ Κουλ. Στην προσπάθειά του να προστατεύσει την οικογένειά του και τους συμπατριώτες του από τον επικίνδυνο Σκοτσέζο γίγαντα Μπεναντόνερ, ο Φιν Μακ Κουλ χτίζει ένα μονοπάτι μέσα στη θάλασσα για να πάει στη Σκοτία και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τον Μπεναντόνερ. Όταν όμως καταφέρνει να φτάσει εκεί, τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Πώς θα αντιμετωπίσει τον τεράστιο Μπεναντόνερ; Ποιος από τους δύο γίγαντες θα είναι ο νικητής της ιστορίας; Ή μήπως μια άλλη δύναμη, γυναικεία, και προερχόμενη όχι από τη σωματική ρώμη αλλά από τη δύναμη του πνεύματος, θα δώσει τη λύση; Η σειρά Ζωντανοί Θρύλοι είναι εμπνευσμένη από συναρπαστικούς θρύλους του κόσμου, που ζουν ακόμα τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο.

Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι

Βασισμένο σε ρωμαϊκό θρύλο

ΕΙΚΟΝΟΓΡΆΦΗΣΗ: ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΞΟΥΡΗΣ

Ρώμη. Ένας Ρωμαίος σκλάβος καταδιώκεται επειδή δραπέτευσε από το σκληρό αφεντικό του. Ένα τραυματισμένο λιοντάρι βρίσκεται στον δρόμο του, κι ο Ανδροκλής, ο ήρωάς μας, αντί να απομακρυνθεί τρέχοντας, το προστρέχει και το βοηθάει να θεραπευτεί. Μια σχέση ζωής αναπτύσσεται ανάμεσα στον άνθρωπο και το άγριο ζώο. Πότε θα έχει το λιοντάρι την ευκαιρία να ανταποδώσει το καλό στον Ανδροκλή; Και θα το κάνει; Ο συγκινητικός και βαθιά ανθρώπινος θρύλος του Ανδροκλή που γοήτευσε πολλές γενιές παιδιών παγκοσμίως μιλάει στην καρδιά μας μέσα από την ουσία των μηνυμάτων του. Η σειρά Ζωντανοί Θρύλοι είναι εμπνευσμένη από συναρπαστικούς θρύλους του κόσμου, που ζουν ακόμα τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook