Χανιά | Το μήνυμα του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη για τη νέα σχολική χρονιά

χανιά-το-μήνυμα-του-δημάρχου-αποκορών-1282048

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, έστειλε και αυτός με την σειρά του μήνυμα στους μαθητές των σχολείων για την νέα σχολική χρονιά.

Ο ίδιος ανάφερε:

«Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες

Το ξεκίνημα κάθε νέας σχολικής χρονιάς είθισται να χαρακτηρίζεται τόσο από αισθήματα αισιοδοξίας όσο και από την πεποίθηση ότι αυτό θα είναι καλύτερο από όλα τα προηγούμενα.

Αναμφίβολα η προηγούμενη σχολική χρονιά ήταν πρωτόγνωρη για τον τόπο μας. Για κάθε Αποκορωνιώτισσα και Αποκορωνιώτη, για κάθε πολίτη τούτης της χώρας, ο κορονοϊός δεν έκανε την παραμικρή διάκριση, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα. Προκειμένου όμως να απαλλαγούμε από αυτή τη λαίλαπα, οφείλουμε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα με γνώμονα το αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, στο νέο ξεκίνημα, που μας βρίσκει και πάλι αντιμέτωπους με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό αλλά περισσότερο οργανωμένους, το κλίμα ευφορίας που διαπιστώνω στις τάξεις των μαθητών/τριων, εκπαιδευτικών και γονέων στον Αποκόρωνα με κάνει να αισιοδοξώ και να ευελπιστώ για ένα καλύτερο αύριο.

Η πίστη στις αρχές μας είναι αυτή που δημιουργεί το όραμα και κατ΄ επέκταση μας

οδηγεί στην κατάκτησή του. Ο Δήμος Αποκορώνου, με ιδιαίτερες ευαισθησίες στο χώρο της Εκπαίδευσης, φρόντισε από την πλευρά του να προετοιμάσει υλικοτεχνικά όλα τα σχολεία της περιφέρειάς του ώστε οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί, από την 13η Σεπτέμβρη να απολαμβάνουν ασφαλείς το αγαθό της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το καλοκαίρι που διανύσαμε, έδωσε μεγάλη βαρύτητα σε μια σειρά από έργα που αφορούν έναν μεγάλο όγκο πάγιων αναγκών της σχολικής κοινότητας. Οι παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν έχουν να κάνουν με ανακατασκευές στεγών (Καλύβες, Βρύσες), τοποθετήσεις σκίαστρων, ανακαινίσεις ή δημιουργία νέων αιθουσών (Νέο Χωριό), αντικαταστάσεις φωτιστικών με νέας τεχνολογίας τύπου LED, τοποθετήσεις ειδικών φίλτρων νερού, εγκαταστάσεις νέων μονάδων κλιματισμού και θέρμανσης, συντήρηση και βάψιμο σχολικών κτιρίων (Φρες, Εμπρόσνερος, Ασή Γωνιά, Βάμος, Κουρνάς, Γεργιούπολη κλπ), απολυμάνσεις, καλλωπισμό αύλειων χώρων καθώς και βελτίωσης της προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ με ράμπες (σε όποιο σχολείο χρειάστηκε).

Συμπληρωματικά έχουν δρομολογηθεί και οι εξελίξεις για να ξεκινήσουν εργασίες σε πολλούς αύλειους χώρους (συντήρηση κιγκλιδωμάτων, διαμόρφωση χώρων, επιστρώσεις με ελαστικούς τάπητες κλπ).

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε επίσης στους βρεφικούς- παιδικούς σταθμούς όπως και στα νηπιαγωγεία του δήμου με σημαντικές παρεμβάσεις στη συντήρηση των κτιρίων και τους χώρους αναψυχής των παιδιών (παιδικές χαρές σε Καλύβες, Στύλο, Νέο Χωριό κλπ). Επίσης επισκευάζεται και αναβαθμίζεται πλήρως ο βρεφικός σταθμός των Καλυβών ο οποίος θα λειτουργεί πλήρως από το 2022, ενώ έργα εκτελούνται στον παιδικό σταθμό Βάμου. Σημαντικές τέλος παρεμβάσεις έχουν γίνει στους παιδικούς σταθμούς Μάζας, Αρμένων και Μουρίου.

Για πρώτη ίσως φορά γίνεται πράξη μια τόσο μεγάλη παρέμβαση στο σύνολο των σχολικών μονάδων του δήμου μας πράγμα που δείχνει και την προτεραιότητα που έχει η δημοτική αρχή ως προς την ασφάλεια, τον εκσυγχρονισμό, τη λειτουργικότητα, τη στατικότητα, την υγιεινή (έχουν τοποθετηθεί δεκαεννέα καθαρίστριες πλήρους και μειωμένου ωραρίου από την 1 η Σεπτεμβρίου) και την αισθητική των σχολείων μας.

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε μία δημιουργική κι εποικοδομητική χρονιά. Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, συνδημότισσες και συνδημότες, θέλω να σας ευχηθώ μια καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη.

Στηριζόμαστε στην ευσυνειδησία, στην εργατικότητα, στη συνεργασία σας και στις ικανότητές σας. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας, με την υπευθυνότητα που μας διακρίνει, θα εργασθούμε για την επίτευξη των στόχων.

Συνεχίζουμε έχοντας ως σημαία το σύνθημα «Πρώτα οι μαθήτριες και οι μαθητές

στον Αποκόρωνα» και είμαι βέβαιος πως το στοίχημα της Ολικής Ποιότητας θα

κερδηθεί.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook