Χανιά | Το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ ανανεώνει το ραντεβού του! – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

χανιά-το-μαθητικό-φεστιβάλ-της-κνε-ανα-1231285

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το αθλητικό τουρνουά στα Χανιά την Κυριακή 30 Μάη ενόψει του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Παρά την ξαφνική αλλαγή του καιρού και με ελάχιστη βροχή οι ομάδες αγωνίστηκαν για το έπαθλο , ενώ η ομάδα που αναδείχθηκε νικήτρια ήταν οι «Κόκκινοι Διάβολοι» , μετά από ντέρμπι που κρίθηκε μέχρι την τελευταία φάση , με τελικό σκορ 6- 5!

Τις ομάδες που συμμετείχαν δεν τους απασχόλησε μόνο η αγωνιστική τους επίδοση αλλά μια η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα γήπεδα σε όλο τον Νομό (βλέπε φωτ. παρακάτω). Έχει γίνει «συνήθεια» όσα δημοτικά γήπεδα υπάρχουν να είναι παρατημένα.

Παρ ‘ όλα αυτά φάνηκε η ανάγκη που υπάρχει για σύγχρονα γήπεδα, και μάλιστα το πόσο μικρό κόστος έχουν για να φτιαχτούν οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν ήδη.

Σε μια άλλη γωνιά του αθλητικού τουρνουά έγιναν αγώνες επίδειξης στο σκάκι , όπου αναδείχθηκε η ανάγκη για εκμάθηση στο σκάκι με δημόσιες δομές. Με αφορμή και την γνωστή σειρά «Γκαμπί της βασίλισσας» έγινε αναφορά στις χώρες που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός και την ιδιαίτερη βαρύτητα που έδιναν στην αθλητική παιδεία.

Δεν είναι τυχαίο πως από μια σειρά από αυτές τις χώρες σήμερα , βγαίνουν από τους καλύτερους σκακιστές στον κόσμο, αξιοποιώντας την υποδομή που ήδη υπάρχει.

Τέλος το ραντεβού ανανεώθηκε για το μαθητικό φεστιβάλ στα Χανιά, το Σάββατο 5 Ιουνίου και ώρα 19.00 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, όπου θα υπάρχει και χώρος για συλλογή υπογραφών που θα καταλήξουν στο δημοτικό συμβούλιο για την κατάσταση στις αθλητικές εγκαταστάσεις με στόχο να δοθεί λύση στα δίκαια αιτήματα μαθητών και νέων του νόμου.

Με σύνθημα “Δίνουμε ΤΡΟΠΟ στην οργή, ΑΝΑΣΑ ο αγώνας για να νικήσει η ζωή” τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ δίνουν χώρο για να γεμίσουν με τα όνειρα, τις ανάγκες , τους προβληματισμούς των μαθητών!

Μαθητές από όλα τα Χανιά, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, με χαρά και ενθουσιασμό, προετοιμάζουν τα δικά τους Φεστιβάλ!

Είναι σημείο συνάντησης για όλους τους μαθητές που λένε δεν πάει άλλο, που θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση που ζουν σήμερα, που συναντήθηκαν στους μεγάλους μαθητικούς αγώνες τη χρονιά που μας πέρασε, που θέλουν να ξεσκάσουν, να περάσουν καλά!

Το πρόγραμμα στα Χανιά περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση εργασίας από μαθητές -τριες για τα δικαιώματα των γυναικών στον 21ο αιώνα.
  • Αθλητικές δραστηριότητες (bmx, skate)
  • Κεντρική συζήτηση για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τα ερωτηματολόγια
  • Συναυλια με τους Heming.Ways και Twisted Band

Στον χώρο θα υπάρχει έκθεση με θέμα: Το δίκιο των μαθητών νίκησε! Και ο αγώνας συνεχίζεται! Γωνία με το Κόκκινο Αερόστατο για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ

 

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ ανανεώνει το ραντεβού του! – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

  1. Προς τους διοργανωτές του Φεστιβάλ:

    Στην αφίσα του Φεστιβάλ αναφέρεται πως το πρόγραμμα στα Χανιά περιλαμβάνει και «Γκράφιτι για τον πόλεμο» αλλά στο Δελτίο Τύπου για το Φεστιβάλ δεν βλέπω να αναφέρεται κάτι σχετικό. Καταλαβαίνω την ανάγκη σας να δελεάσετε κάποια παιδιά ώστε να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, αδιαφορώντας ότι έτσι δίνονται δωρεάν σπρέι σε νέους γκραφιτάδες που ενδεχομένως αργότερα θα τα αδειάσουν επάνω σε τοίχους κτηρίων της πόλης μας, όπως είχε γίνει στο παρελθόν.

    Να ξέρετε πως το γκράφιτι στα Χανιά είναι πλέον υπό αυστηρό έλεγχο και το πάρκο Ειρήνης & Φιλίας είναι πλήρως φωτογραφημένο. Για οποιοδήποτε γκράφιτι που θα αποτυπωθεί πάνω σε επιφάνειες του πάρκου ως διοργανωτές θα κληθείτε να δώσετε εξηγήσεις.

    Η Δημοτική Αρχή των Χανίων οφείλει να απαγορεύει τη δράση «Γκράφιτι» στα Φεστιβάλ που γίνονται σε δημοτικούς χώρους που παραχωρεί, ενώ επίσης σε περίπτωση παράνομης αφισοκόλλησης για μια εκδήλωση οφείλει να ακυρώνει άμεσα το συμφωνητικό παραχώρησης του δημοτικού χώρου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook