Χανιά | Το ΜΑΙΧ εκπροσώπησε την Κρήτη στο 3ο Παγκύπριο Συνέδριο Γεωργίας

χανιά-το-μαιχ-εκπροσώπησε-την-κρήτη-στ-964178

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στο κτήμα Κουσιουμή της Λευκωσίας, το 3ο Παγκύπριο Συνέδριο Γεωργίας, όπου είχε ως στόχο να αναδείξει σημαντικά θέματα του κλάδου, νέα δεδομένα, εξελίξεις, προοπτικές και πολιτικές που ισχύουν σε Κύπρο κι εξωτερικό, ώστε να ανθίσει ακόμη περισσότερο και να ενδυναμωθεί ο αγροτικός τομέας στην Κύπρο.

Από την Κρήτη συμμετείχε το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτιτούτο Χανίων, όπου εκπροσωπήθηκε από τον κ. Αγγελάκη Γεώργιο, ερευνητή του τμήματος Οικονομίας & Διοίκησης και κεντρικό ομιλητή του Συνεδρίου. Ο κ. Αγγελάκης Γεώργιος παρουσίασε τις δραστηριότητες του ΜΑΙΧ, ερευνητικά προγράμματα πάνω στον αγροτκό τομέα αλλά και θέματα προώθησης αγροτικών τοπικών προϊόντων καθώς και δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού που έχουν σχέση με τον αγροτικό τομέα για την ανάπτυξη της υπαίθρου.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν εμπλεκόμενοι στον πρωτογενή τομέα, αλλά και επαγγελματίες από συναφείς κλάδους, όπως: παραγωγοί, βιοκαλλιεργητές, γεωπόνοι, τεχνολόγοι τροφίμων, επιχειρηματικά στελέχη αγροτικού τομέα (τομείς παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, εφοδιασμού και υπηρεσιών), φορείς των αγροτικών οργανώσεων, αγροτουρισμού και οι εκπρόσωποι από τον κρατικό και ημικρατικό φορέα.

Στη Συνάντηση αυτή παρευρέθηκε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Καδής Κωνσταντίνος, ο οποίος και εξέφρασε το ενδιαφέρον και την ικανοποίηση του σχετικά με τις δραστηριότητες του ΜΑΙΧ, εκφράζοντας και την επιθυμία για περαιτέρω συνεργασία με το ΜΑΙΧ ιδιαίτερα πάνω σε θέματα σύνδεσης του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρίου Ελευθέριος, απόφοιτος του ΜΑΙΧ και νυν Προϊστάμενος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινών Οργανώσεων Αγοράς, Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών, ο οποίος και επιβεβαίωσε τη διοργάνωση για δεύτερη συνεχή χρονιά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για Κύπριους αγρότες στις εγκαταστάσεις του ΜΑΙΧ το επόμενο έτος, όπου θα επιμορφωθούν από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΜΑΙΧ σε διάφορα θέματα του πρωτογενή τομέα, ύστερα από τα επιτυχή αποτελέσματα των τριών πρώτων σεμιναρίων που έλαβαν μέρος κατά τη διάρκεια της περιόδου Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2019 στο ΜΑΙΧ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook