Χανιά | Το Little Big Entrepreneurs του Erasmus+ για μια ακόμα φορά στο Μaribor της Σλοβενίας

Μέλη της Δ/νσης Π. Ε. Χανίων με το Erasmus+ πρόγραμμα Little Big Entrepreneurs πραγματοποίησε την 2 η κινητικότητα της ομάδας της στο Μaribor της Σλοβενίας. Η 8 η LBE διεθνική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 18-19 Νοεμβρίου και μας έφερε ξανά κοντά με τους εταίρους μας από την Σλοβενία, Πορτογαλία, και Εσθονία.

Ήρθαμε σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Σλοβενίας και θαυμάσαμε το φωτεινό, πεντακάθαρο και τέλεια εξοπλισμένο δημοτικό σχολείο του Borcev Za Severno Mejo στην πόλη του Μάριμπορ.

Συμμετείχαμε σε συζητήσεις όπου παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες που εκπονούν τα δημοτικά σχολεία του προγράμματος. Από την Ελλάδα συμμετέχουν τρία σχολεία της πόλης των Χανίων (9ο, 11ο Δ.Σ. Χανίων & Δ.Δ.Μ.Ν Ναυστάθμου). Η διαδικτυακή παρουσία μαθητών των σχολείων της Δ/νσης Π.Ε. Χανίων μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, έδωσε μεγάλη χαρά στους παρευρισκόμενους που επαίνεσαν την προσπάθεια και την ενεργή συμμετοχή τους.

Την δεύτερη μέρα των εργασιών περιηγηθήκαμε στους χώρους του σχολείου, γνωρίσαμε εκπαιδευτικούς και μαθητές ενώ αποφασίσαμε για το πλάνο δράσης των δραστηριοτήτων που ακολουθούν στην επόμενη φάση του LBE προγράμματος. Οι εταίροι που έχουν αναλάβει την τεχνική υλοποίηση του ψηφιακού παιχνιδιού παρουσίασαν το προσχέδιο της εφαρμογής που δουλεύουν, και η ομάδα έργου συζήτησε με ανατροφοδότηση και παρατηρήσεις.

Στο υπόλοιπο της ημέρας επισκεφτήκαμε την γραφική πόλη Ptuj και ξεναγηθήκαμε στο πανέμορφο κάστρο της πόλης. Με την επίσκεψη μας αυτή γνωρίσαμε στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας.

Η μικρή αυτή χώρα μάς άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων, καθώς μας εξέπληξε για την οργάνωση, την καθαριότητα, τη φυσική ομορφιά της, τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, καθώς και τον απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στον άνθρωπο.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠροσοχή: Δείτε που θα πραγματοποιηθούν βολές στα Χανιά
Επόμενο άρθροΣφοδρή επίθεση της Δήμητρας Λιάνη στον Γιώργο Παπανδρέου: Eίναι μέγιστος εθνικός κίνδυνος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ