Χανιά | Το κύμα έφερε τα απόβλητα δίπλα στους λουόμενους! Θλιβερή εικόνα σε παραλία κοντά στην πόλη | Photo

χανιά-το-κύμα-έφερε-τα-απόβλητα-δίπλα-896706

Το κύμα έφερε τα απόβλητα δίπλα στους λουόμενους. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύει το zarpanews.gr, σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες παραλίες των Χανίων, αυτή της Χρυσής Ακτής, λύματα έκαναν την εμφάνιση τους, προκαλώντας όπως είναι λογικό την ανησυχία όσων πήγαν για μπάνιο στην περιοχή.

Τι ακριβώς αναφέρει αναγνώστρια του zarpanews.gr:

«Σήμερα (σ.σ χθες Δευτέρα) το απόγευμα και ώρα 18:00 στην δημοφιλέστερη παραλία των Χανίων, αυτή της Χρυσής Ακτής παρουσία δεκάδων λουόμενων, μια τεράστια κηλίδα αποβλήτων παρασυρόμενη από το κυματάκι ταξιδέψε από κάποια από τις απέναντι ακτές και κατέληξε στο κολπάκι όπου δυστυχώς καθημερινά κάνουν μαθήματα κολύμβησης μικρά παιδιά.

Άπειρες φωτογραφίες τραβήχτηκαν καθώς και έγινε τηλεφωνική ενημέρωση στο λιμενικό.Την ίδια στιγμή που ανεμίζει γαλάζια σημαία στην περιοχή.

Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Πως μπορεί να σταματήσει επιτέλους το έγκλημα που διαπράττουν κάποιοι εν μέσω της καλοκαιρινής-τουριστικής περιόδου, αλλά το σημαντικότερο εναντίων των παιδιών μας?

Ντροπή!!!»

Αναμένονται προφανώς, οι απαντήσεις των αρμοδίων.

Zarpanews.gr

5 thoughts on “Χανιά | Το κύμα έφερε τα απόβλητα δίπλα στους λουόμενους! Θλιβερή εικόνα σε παραλία κοντά στην πόλη | Photo

  1. Αίσχος! να αφαιρέσουν άμεσα όλες τις γαλάζιες σημαίες από τις βρόμικες παραλίες!!! παίζουν με την υγεία των παιδιών μας οι ανεγκέφαλοι!

  2. απο ιουνη εως μεσα σεπτεμβρη οι θαλασσες κοντα στα χανια ειναι αθλιες, απορω πως παιρνουν γαλαζιες σημαιες, λογικα για να μην πεσει ο τουρισμος. Η θαλασσα οχι απλα μυριζει, βρωμαει. Τοσα ξενοδοχεια, τοσες τουαλετες, τοσα εστιατορια… Α! και που ‘στε, τωρα με τα πετρελαια που θα σας κανουν πλουσιους, αν μυριζει και λιγακι πετρελαιακι δεν μας πειραζει ; κανει καλο στα δερματικα λενε…

  3. Η απάντηση είναι απλή, ο περιβόητος βιολογικός καθαρισμός αποτελείται μόνο από μια σωλήνα που ρίχνει τα λύματα (πολύ κοντά μάλιστα) στις ακτές χωρίς καμιά επεξεργασία. Όταν λοιπόν υπάρχει μελτέμι όλα αυτά τα “προϊόντα” έρχονται στους λουόμενους. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι με την αύξηση του τουρισμού τα λύματα αυξάνονται υπερβολικά και η θάλασσα φροντίζει να μας τα γυρίζει αυτούσια στις ακτές μας. Οι δήμοι το μόνο που λένε για γαλάζιες σημαίες και “πράσινα άλογα”, εξάλλου οι σπόνσορες τους βασικά είναι οι ξενοδόχοι. Όμως οι λουόμενοι έχουν και μύτη και μάτια. Το ίδιο και οι τουρίστες, είναι θέμα χρόνου λοιπόν να κυκλοφορήσει ευρύτερα και να επιλέξουν άλλους προορισμούς. Ως τότε να ευχόμαστε νότιους άνεμους (λέμε για την βόρεια πλευρά των Χανίων) να διώχνουν τις βρομιές ανοιχτά στο πέλαγος

  4. Ο βιολογικος λειτουργει μια χαρα.ξεπενει το σκατο και μετα στο πεταει πλυμενο να κανεις μπανιο μαζι του,να ξεπλυνεις τη μασκα σου,να το βαλεις στο στοματακι σου να κανεις πουρπουλιθρες,κτλ.αλλα παντα καθαρο με hasp κ iso.ευτυχως παντως που γλυτωσαμε απο τις σακουλες.

    1. Από τα επιχειρήματα και το λεξιλόγιο σου σε κόβω να κάνεις συχνά το τεστ της δοκιμής του πλυμένου σκατού εκτιμώντας το iso του βιολογικού. Καλό να σου κάνει με ή χωρίς μπουρμπουλήθρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook