Χανιά | Το κλιμάκιο του ΚΚΕ στη Κουντούρα – Συναντήθηκε με αγρότες και παραγωγούς της περιοχής

χανιά-το-κλιμάκιο-του-κκε-στη-κουντούρ-1481992

Kλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ περιόδευσε στο Σέλινο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κουντούρας, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, Βουλευτή του Κόμματος και Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε συνάντηση με αγρότες της περιοχής, στο Ενοριακό κέντρο Κουντούρας, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της περιοχής.

Οι αγρότες ανέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν προκύψει από το υψηλό κόστος παραγωγής, την επιπλέον επιβάρυνση των παραγωγών από το κόστος των θαλάσσιων μεταφορών, την έλλειψη ικανοποιητικών έργων άρδευσης και συνολικότερων υποδομών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με ιδίους πόρους ο τοπικός ΤΟΕΒ χρηματοδότησε την επισκευή λιμνοδεξαμενής που είναι αναγκαία για την άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής. Τονίστηκε η ανάγκη για κατασκευή δεύτερης λιμνοδεξαμενής, καθώς η υπάρχουσα δεν καλύπτει τις ανάγκες, σε μια περιοχή που η λειψυδρία είναι έντονη. Ταυτόχρονα αναδείχτηκε η αναγκαιότητα για κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής για την απόθεση τόσο των οργανικών αποβλήτων των θερμοκηπίων, αλλά και των πλαστικών.

Βασικό ζήτημα της συζήτησης ήταν και η μεγάλη έλλειψη εργατικών χεριών που παρατηρείται και των μέτρων που πρέπει να παρθούν ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τις διεκδικήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, ώστε να μπορούν οι βιοπαλαιστές αγρότες να μείνουν στον τόπο τους, να παράγουν ποιοτικά προϊόντα σε τιμές που θα εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα στον αγρότη και ταυτόχρονα προσιτές τιμές στην λαϊκή κατανάλωση.

Επιπλέον το ΚΚΕ σταθερά βρίσκεται στο πλευρό των μεταναστών εργατών που απασχολούνται σε εποχικές εργασίες και στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, ώστε να εξασφαλιστεί από το κράτος η στέγαση και η εν γένει διαβίωσή τους σε ασφαλείς και αξιοπρεπείς χώρους, για να εξασφαλιστεί ότι θα εργάζονται με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ταυτόχρονα όμως παλεύει ώστε να παρθούν μέτρα για να μπορεί ο αγρότης να καλλιεργήσει, να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, να εξασφαλιστούν εγγυημένες τιμές για όλα τα προϊόντα, διασφαλίζοντας εισόδημα που θα καλύπτει τις ανάγκες των αγροτοπαραγωγών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook