Χανιά | Το ΚΚΕ(μ-λ) στην συγκέντρωση της 17 Νοέμβρη στην Πλατεία της Αγοράς

χανιά-το-κκεμ-λ-στην-συγκέντρωση-της-17-ν-1318056

Το ΚΚΕ(μ-λ) με την σειρά του και αυτό στην κινητοποίηση στις 17 Νοέμβρη στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς με σύνθημα «Το Πολυτεχνείο ζει σε αγώνα μας καλεί!».

Παρακάτω με επιστολή αναφέρουν τα εξής:

«Ξανά λοιπόν 48 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη ενάντια στη χούντα και την αμερικανοκρατία, η χώρα μετατρέπεται με τον πιο επικίνδυνο τρόπο σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. Ξανά οι ταξικοί φραγμοί στις σπουδές και η γκρίζα προοπτική πνίγουν τη νεολαία. Ξανά η ακρίβεια και ο πληθωρισμός μεταφέρουν παραπέρα με ωμότητα τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι στα κέρδη του κεφαλαίου και απλώνεται η φτώχεια και η ανέχεια.

Στις μέρες μας η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας όπως αποκαλύπτεται στα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς – νοσηλευτές, αλλά και στην αισχρή κατάσταση στο μετρό και στα λεωφορεία και στις στοιβαγμένες τάξεις των σχολείων, είναι μία απόδειξη πως το σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης απειλεί συστηματικά την ίδια τη ζωή των εργαζόμενων και της νεολαίας. Να γιατί 48 χρόνια μετά η λαϊκή οργή συσσωρεύεται ξανά όπως και τότε και έχει ανάγκη να εκφραστεί αγωνιστικά.

Όχι δεν είναι ίδιες εποχές, όμως ξανά η φασιστικοποίηση, ο εθνικισμός, η πατριδοκαπηλία και τα υποτιθέμενα εθνικά οράματα περί ανάκαμψης και ισχυρής Ελλάδας, έρχονται να αποπροσανατολίσουν και να αποκρούσουν την απαίτηση του λαού για ζωή με δικαιώματα.

Ξανά η διέξοδος για το λαό και τη νεολαία παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς βρίσκεται στην αντίσταση, στον αδιαπραγμάτευτο αγώνα κόντρα στο ζόφο και την υποταγή στη βαρβαρότητα που θέλει να επιβάλει το σύστημα.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook