Χανιά | Το ΚΕΕΡΦΑ και το Κοινωνικό Στέκι για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

χανιά-το-κεερφα-και-το-κοινωνικό-στέκι-953568

Πρόσκληση για συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου απευθύνουν με ανακοινώσεις τους το ΚΕΕΡΦΑ Χανίων και το Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών

Οι ανακοινώσεις:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΕΡΦΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2019 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ, 6ΜΜ

ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΌΜΟ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΈΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ

46 χρόνια από το Πολυτεχνείο, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις. Παλεύουμε για να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή, να μην πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής στη δίκη που φτάνει επιτέλους στο τέλος της και να μην αφήσουμε να πάρουν τη σκυτάλη φασίστες τύπου Βελόπουλου. Το κίνημα που με την επίμονη δράση του τους ξήλωσε από τη Βουλή και τους οδήγησε σε εσωτερική διάλυση δεν εφησυχάζει. Το έδειξε περίτρανα στη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση στην απολογία του Μιχαλολιάκου έξω από το Εφετείο.

Κεντρική σε όλα τα επίπεδα αναδυκνύεται η μάχη ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα είναι τα κύματα προσφύγων και μεταναστών που πολιορκούν τις ευρωπαϊκές χώρες. Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση έβαλε μπροστά να περάσει ρατσιστικά μέτρα ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κορυφώθηκαν με το ρατσιστικό νομοσχέδιο που ψήφισαν εσπευσμένα. Αποτέλεσμα; Να κάνει τη ζωή (ακόμα πιο) κόλαση για τους πρόσφυγες. Ακόμα πιο δολοφονικό κυνήγι προσφύγων από τη Frontex στα σύνορα, συνεχείς επιχειρήσεις σκούπα όπως στα Εξάρχεια, ακόμα λιγότεροι να μπορούν να πάρουν άσυλο, επιτάχυνση των απελάσεων (δηλώσεις της κυβέρνησης για 10 χιλιάδες απελάσεις μέχρι το Μάρτη του 2020), κλειστά στρατόπεδα-γκέτο με απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, αποκλεισμένοι από τη δημόσια Υγεία και Παιδεία.

Αυτή η κλιμάκωση του θεσμικού ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας ξαναστρώνει το έδαφος στους φασίστες, που προσπαθούν να ξαναστήσουν δήθεν αυθόρμητες επιτροπές “αγανακτισμένων κατοίκων” κόντρα στους πρόσφυγες. Έχουν στήριξη από τις τοπικές δημοτικές αρχές της ΝΔ, την αστυνομία και νομιμοποίηση από τα ΜΜΕ που τους παρουσιάζουν σαν εκφραστές της πλειοψηφίας. Παρόλα αυτά, από τα Βρασνά και τα Γιαννιτσά μέχρι τα Μελίσσια και τα Διαβατά, πουθενά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν παρά αισχρές μειοψηφίες. Αντίθετα, παίρνουν απάντηση από καταιγισμό αποφάσεων εκπαιδευτικών και εργατικών σωματείων, συλλόγων γονέων, συλλογικοτήτων στις γειτονιές και φοιτητικών συλλόγων που λένε ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι και μάχονται ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες.

Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα ρατσιστικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιβάλουν ότι τα προσφυγόπουλα θα είναι στα σχολεία, οι νοσοκομειακοί ότι θα έχουν ΑΜΚΑ και ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Υγεία όλοι οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες, οι γειτονιές ότι θα στεγάζονται σε δημόσιες δομές φιλοξενίας, όχι σε στρατόπεδα έξω από τις πόλεις. Παλεύουμε να σταματήσουν οι καταδιώξεις της FRONTEX και του Λιμενικού, να ανοίξουν τα σύνορα και να δοθεί άσυλο σε όλους.

Την Κυριακή 17 Νοέμβρη, στις 6μμ στην πλατεία Αγοράς, διαδηλώνουμε στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου μαζί με πρόσφυγες από τα καμπς, συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους για να βροντοφωνάξουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οργανώνουμε από τώρα τη μεγάλη διεθνή μέρα κινητοποίησης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, Σάββατο 21 Μάρτη 2020 για να ενώσουμε τη φωνή μας με τα κινήματα σε εκατοντάδες πόλεις που θα διαδηλώνουμε ενάντια στις πολιτικές

Κοινωνικό Στέκι

Ο ΑΓΩΝΑΣ για «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

«Έτσι γα..νε οι χακί. Στα Εξάρχεια έχουμε χούντα ρε, το κατάλαβες;» κραύγαζε ο ΜΑΤατζής κατά τη διάρκεια βασανισμού ατόμου πριν λίγες μέρες. Με διαφορά ωρών, κλιμάκιο έξι ανδρών της Κρατικής Ασφάλειας απαγάγει φοιτητή που συμμετείχε στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στην ΑΣΟΕΕ. Είναι γεγονός ότι βιώνουμε την όλο και περισσότερο εντεινόμενη κατασταλτική υστερία που προτάσσει η κυβέρνηση με το δόγμα “νόμος και τάξη”. Με οργανωτικό ενορχηστρωτή τον υπουργό ΠΡΟΠΟ Μ. Χρυσοχοΐδη και ιδεολογικούς παρακινητές τον ακροδεξιό θύλακα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, πολλές περιοχές της χώρας θυμίζουν τα χρόνια πριν την μεταπολίτευση. Εδώ και πολύ καιρό μάλιστα, στελέχη της κυβέρνησης και δημοσιογράφοι πρωτοκλασάτων ΜΜΕ σπέρνουν το δηλητήριο του κυνισμού για θέματα καταστολής και αστυνόμευσης, μιλώντας για «νέους Γρηγορόπουλους» και επιβολή της «φυσικής εξουσίας» «με κάθε μέσο και κάθε κόστος».

Στο στόχαστρο βρίσκεται οποιοσδήποτε αρνείται τον ρόλο της βιτρίνας της «ανάπτυξης» και της «κανονικότητας». Οι φοιτητικές καταλήψεις και κινητοποιήσεις παρουσιάζονται ως ενέργειες μειοψηφιών και κουκουλοφόρων-μπαχαλάκηδων. Οι καταλήψεις προσφύγων ως εστίες υγειονομικής μόλυνσης ή λαθρεμπορίου, ενώ αυτές που στεγάζουν πολιτικές συλλογικότητες ως γιάφκες τρομοκρατών. Όσο για μορφές πάλης της απεργίας ή της διαδήλωσης, αυτές εμφανίζονται ως κατάλοιπο του παρελθόντος και καθημερινό βάσανο για τους πολίτες.

Όλα τα παραπάνω επισφραγίζονται με την ακραία αντιδημοκρατική και επικίνδυνη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, που μετατρέπει σε «τρομοκρατική» την μαχητική πάλη του μαζικού κινήματος, κτυπώντας το δικαίωμα στη διαδήλωση, καταστέλλοντας μαθητικές πορείες, μηνύοντας με εξοντωτικά πρόστιμα αγωνιστές κ.ο.κ.

Σε τέτοιους καιρούς οφείλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας, να είμαστε μαζικοί, να είμαστε στους δρόμους, τιμώντας τον αντιδικτατορικό αγώνα και ανοίγοντας τον δρόμο του δικού μας.

ΠΟΡΕΙΑ από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, Κυριακή 17 Νοέμβρη, 6 μ.μ.

Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook