Χανιά | Το Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+

χανιά-το-δημοτικό-σχολείο-τσικαλαριώ-928917

Με μεγάλη χαρά κι ενθουσιασμό μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του Δημοτικού Σχολείου

Τσικαλαριών υποδέχονται για δεύτερη φορά το πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ229 «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων» με τίτλο Giant Step for a New Education – G.I.A.N.T. (2019 – 2021).

Μετά από την πετυχημένη ολοκλήρωση ανάλογου προγράμματος κατά τα σχολικά έτη 2016-2017 και 2017-2018 το Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών συμμετέχει ξανά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ229 με ανταλλαγή μαθητών και εκπαιδευτικών για τα επόμενα δύο σχολικά έτη.

Οι χώρες οι οποίες συνεργάζονται με την Ελλάδα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η Ισπανία (Escola Salvador Sanromà στην πόλη Llinars del Vallès), η Πολωνία (Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych nr 16 στην πόλη Gorzow Wielkopolski), η Φινλανδία (Lapijoen koulu στο Eurajoki ) και η Δημοκρατία της Τσεχίας (Zakladni skola Dr. Edvarda Benese στην πόλη Čakovice- Praha).

Τα επόμενα λοιπόν δύο σχολικά έτη μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς θα έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα, τον πολιτισμό και το εκπαιδευτικό σύστημα κάθε χώρας, έχοντας ταυτόχρονα την μοναδική ευκαιρία να βιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων κάθε περιοχής καθώς θα υπάρξει φιλοξενία των μαθητών σε οικογένειες της εκάστοτε χώρας.

Τα ταξίδια που θα λάβουν χώρα για το τρέχον σχολικό έτος είναι τρία. Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη, το επόμενο τον Φεβρουάριο στην Φινλανδία, ταξίδι που θα προσφέρει μία πρωτόγνωρη εμπειρία σε όσους ταξιδέψουν και το πρόγραμμα κλείνει για φέτος με το ταξίδι στη Δημοκρατία της Τσεχίας τον Μάιο. Το επόμενο σχολικό έτος αρχίζει με το ταξίδι στην Πολωνία και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την επίσκεψη των εταίρων μας στα Τσικαλαριά τον Μάιο του 2021.

Επίσης, τα δύο αυτά σχολικά έτη το σχολείο θα μετατραπεί σε ένα μικρό εργαστήρι που θα πρέπει να υλοποιηθούν όλες οι δράσεις και οι εργασίες που απαιτεί το πρόγραμμα. Δράσεις που θα επεκταθούν κι έξω από τον σχολικό χώρο και που απαιτούν τη συνεργασία γονέων και όλων των τοπικών φορέων, ώστε να στεφθεί και πάλι με επιτυχία το πρόγραμμα και να αποδείξουμε για μία ακόμη φορά τη φιλοξενία που μας χαρακτηρίζει.

Μικροί και μεγάλοι λοιπόν θα πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά, ώστε να αποκομίσουν όλοι όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη και εμπειρίες μέσα από αυτό το πρόγραμμα.

Κλείνοντας, ας ευχηθούμε ότι τέτοιες προσπάθειες θα φέρουν τα παιδιά όλο και πιο κοντά στην πραγμάτωση των ονείρων τους, γιατί όπως ανέφερε και ο Κινέζος φιλόσοφος, Λάο Τσε: «Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook