Χανιά | Το αίμα δεν φτάνει – Ανάγκη για νέους εθελοντές αιμοδότες – Τριπλή δράση ζωής από την ΑΝΕΚ | Photos + Video

χανιά-το-αίμα-δεν-φτάνει-ανάγκη-για-ν-1432044

Δώσε αίμα, χάριζε ζωή. Με αυτό το σύνθημα, πραγματοποιήθηκε άλλη μια εθελοντική αιμοδοσία της ΑΝΕΚ με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων Άγιος Ιωάννης, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χανίων, στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη λεωφόρο Σούδας.

Πράξη ζωής χαρακτήρισε την αιμοδοσία, ο γιατρός του Νοσοκομείου Χανίων και Επιμελητής Α’ του τμήματος Αιμοδοσίας, Βασίλης Κωνστανταράκης. Ο ίδιος είπε, πως πάντα υπάρχει ανάγκη για αίμα ενώ τόνισε πως ο κόσμος την περίοδο της πανδημίας φοβόταν να προσέλθει στα νοσηλευτικά ιδρύματα προκειμένου να δώσει αίμα. Ωστόσο, την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε πως η διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι απόλυτα ασφαλής για όποιον ενδιαφέρεται.

Στο μεταξύ, την ανάγκη οι αιμοδότες να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων «Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη ενώ αναφέρθηκε και στις προσεχείς δράσεις του συλλόγου.

Παράλληλα με την αιμοδοσία, πραγματοποιούνταν και δωρεές μαλλιών αλλά και δείγματος μυελού των οστών.

Μάλιστα, η υπεύθυνη κομμώτρια της δράσης, Κατερίνα Μπιτσάκη, δήλωσε πως η δωρεά των μαλλιών, γίνεται προκειμένου να επωφεληθούν γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο και οι οποίες χάνουν τα μαλλιά τους.

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη χορηγιών της ΑΝΕΚ, Άννα Νικολακάκη, επεσήμανε πως «είναι η 18η εθελοντική αιμοδοσία που γίνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο αιμοδοτών και με το νοσοκομείο. Η ΑΝΕΚ μέσα από αυτή τη δράση, η οποία σήμερα είναι τριπλή, με εθελοντική αιμοδοσία, δωρεά δείγματος μυελού των οστών και δωρεά μαλλιών, είναι παρούσα ως αρωγός στις κοινωνικές ανάγκες του τόπου».

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» έχει προγραμματίσει το επόμενο διάστημα δυο εθελοντικές αιμοδοσίες:

Την Τετάρτη 18 Μαΐου στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων και την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, στα γραφεία της ΔΕΥΑΧ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook