Χανιά | Το ’21 μέσα από την τέχνη της… γαστρονομίας – Μια διαφορετική έκθεση στο ΚΑΜ

χανιά-το-21-μέσα-από-την-τέχνη-της-γαστ-1214113

Ο Ελληνο – Γαλλικός Σύλλογος Χανίων παρουσιάζει μία ιδιόμορφη φωτογραφική έκθεση με τίτλο: «Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας».

Ο chef Ιωσήφ Πετρώφ δημιούργησε εικόνες γαστρονομικής τέχνης (non recipies – άνευ συνταγής) εμπνευσμένες από ένα ελεύθερο κείμενο της Στέλλας Κουτσουπάκη, σχετικό με την Επανάσταση του ΄21.

Πρόκειται για 21 καλλιτεχνικές δημιουργίες, που φωτογράφισε ο Διογένης Παπαδόπουλος, τοποθετημένες σε «στρατιωτική παράταξη».

Στην αίθουσα θα ακούγεται σε λούπα το κείμενο μεταφρασμένο σε 2 γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά) με μουσικό υπόβαθρο, μουσική σύνθεση ειδικά για την περίσταση από τον συνθέτη – πιανίστα, Πάνο Γιαμπουλντάκη.

Σε έναν πίνακα θα είναι σχεδιασμένος ο αριθμός 200, όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να αφήσει την σκέψη του ή ένα σχέδιο της έμπνευσής του.

Η έκθεση ξεκινά στις 16 Ιουνίου 2021, στις 19.30, με προσκεκλημένο τον γαστρονόμο, Ηλία Μαμαλάκη, και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουνίου, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.).

Την επιμέλεια έχει η Μυρτώ Κοντομιτάκη, Μουσειολόγος – Ιστορικός τέχνης.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.

Τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτο Ελλάδος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook