Χανιά | Το 1821 επίκαιρο και σήμερα – Ομιλία Νίκου Λυγερού απόψε σε ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ

χανιά-το-1821-επίκαιρο-και-σήμερα-ομιλία-1187542

Διαδικτυακή εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου με αφορμή την επέτειο 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης διοργανώνει το τμήμα Χανίων της ΑΧΕΠΑ, με ομιλητή τον Νίκο Λυγερό. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη προς παρακολούθηση για όλους μέσω facebook και το πρωί του Σαββάτου ο πρώην Κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος, Γιώργος Πλοκαμάκης, μίλησε στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη με αυτή την αφορμή:

«Θα κάνουμε μια διαφορετική προσέγγιση στην Επανάσταση του 1821 με τη βοήθεια του Νίκου Λυγερού. Ο κ. Λυγερός είναι μαθηματικός, διαπρέπει παγκοσμίως. Θεωρείται ο Έλληνας με το μεγαλύτερο IQ και είναι γεωστρατηγικός αναλυτής. Δεν θα δούμε την Επανάσταση απλά σαν ένα ιστορικό γεγονός, θα δούμε ποιες είναι οι στρατηγικές που αναπτύχθηκαν την εποχή εκείνη και πώς μπορούν να ενσωματωθούν στις σημερινές συνθήκες. Τότε, ολόκηρο το έθνος κατάφερε να αντιταχθεί στη χειραγώγηση και ο καθένας μπορεί να δει και να προσομοιάσει με τα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα. Σκοπός είναι να δούμε πώς μπορούμε να αντιταχθούμε στα αρνητικά δεδομένα της σημερινής πραγματικότητας.

Η συζήτηση δεν θα αποφύγει να θίξει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:

«Οι Τούρκοι έχουν διαχρονική τακτική. Ελπίζουν και τώρα ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε παθητικοί, αλλά θα είναι τραγικό να έχουμε στη σκέψη μας πως αύριο μπορεί η Ελλάδα να μην είναι η σημερινή, αλλά λιγότερη. Όλα αυτά χρειάζονται μια ψυχική και εθνική εγρήγορση», είπε ο κ. Πλοκαμάκης.

Ο πρώην Κυβερνήτης έκανε μια σύντομη αναφορά και στην ιστορία της ΑΧΕΠΑ, που το επόμενο έτος θα συμπλήρώσει έναν αιώνα ύπαρξης:

«Η ΑΧΕΠΑ είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη οργάνωση της Ομογένειας παγκοσμίως. Του χρόνου κλείνει τα 100 χρόνια. Ξεκίνησε το 1922 στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Η αιτία τότε ήταν ότι η Κου Κλουξ Κλαν είχε στοχοποιήσει τους Έλληνες και πολλοί μάλιστα σκοτώθηκαν, γιατί οι Έλληνες, όντας προοδευτικοί, είχαν γίνει από εργάτες, αφεντικά. Και μαζί με τους Ιταλούς ήταν οι πρώτοι που έδωσαν χρήματα στους μαύρους, που τότε τους είχαν να δουλεύουν για ένα πιάτο φαγητό. Η οργάνωση εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και στα Χανιά είχαμε την τύχη να έχουμε το πρώτο τμήμα στη χώρα μας και 16 χρόνια μετά έχουμε 44 τμήματα με πάνω από 1000 μέλη στην Ελλάδα.»

Όσο για τη δράση της οργάνωσης, προσπαθεί να προωθήσει το συμφέρον της χώρας μας, με όλους τους δυνατούς τρόπους:

«Αυτό που κάνουμε σε όλο τον κόσμο είναι να προωθεί τα εθνικά ζητήματα προς όφελος της πατρίδας, σε κέντρα αποφάσεων. Είναι καθημερινή δουλειά και στις Βρυξέλλες. Σε τοπικό επίπεδο δε, η ΑΧΕΠΑ φροντίζει να κάνει κοινωνικό έργο, να φροντίζει για την αναπτυξη της οικογένειας και την αναπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, και η εκδήλωση σήμερα σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσεται.»

Η ομιλία του Νίκου Λυγερού με θέμα «Πολλαπλή Στρατηγική Εθνικής Επανάστασης» είναι προγραμματισμένη για τις 19:30, το Σάββατο 6 Μαρτίου.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση στη σελίδα της AHEPA HELLAS στοFacebook:

 www.facebook.com/ahepa.hellas

Συντονιστής θα είναι ο Λεωνίδας Φιλικόζης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook