Χανιά | Το 14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

χανιά-το-14ο-αντιρατσιστικό-φεστιβάλ-κ-921853

Από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών το 14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα παρακάτω:

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΥΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΑΥΤΗΝ ΑΝΕΜΙΖΩ, ΑΥΤΗΝ ΥΠΑΡΧΩ

Γ. Ρίτσος

Από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το 14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα Χανιά. Για έναν κόσμο ο οποίος χωράει πολλούς κόσμους, για να σπάσουμε τα σύνορα που μας διχάζουν, γιατί οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους, γιατί χρέος μας είναι η ανατροπή των πολιτικών που υποτιμούν τις ζωές των ανθρώπων και τις ανάγκες τους, για μια όμορφη ζωή, για να πετάξουμε κόντρα στον καιρό, να πετάξουμε μαζί. Έχουν περάσει χρόνια 14, μα δεν έχει εκλείψει ούτε ένας λόγος για να σταματήσουμε να διεκδικούμε την ισότητα και την ελευθερία μας, δηλώνοντας παράλληλα τη διαφορετικότητά μας. Έτσι και φέτος, θα γιορτάσουμε την αλληλεγγύη, την ποικιλομορφία, την ίδια τη ζωή.

Συζήτηση για μεταναστευτικό/προσφυγικό – “Η αλληλεγγύη στο απόσπασμα”

Στο πλαίσιο του 14ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τα νέα δεδομένα στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, με ομιλητές τους Ιάσωνα Αποστολόπουλο, διασώστη στο σκάφος Mare Jonio που επιχειρεί στην κεντρική Μεσόγειο, Μελίνα Παπαγεωργίου από τη Σάμο και την Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες, και Νασίμ Λομάνι από το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών.

Σε μία περίοδο που το ένα ναυάγιο διαδέχεται το άλλο στη Μεσόγειο με εκατοντάδες νεκρούς και η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες ποινικοποιείται, η ανάγκη να συζητήσουμε τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι επιτακτική.

Η συζήτηση αφορά το θέμα των διασώσεων των προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, τις αυταρχικές πολιτικές απέναντι στο κίνημα αλληλεγγύης, όπως επίσης και την κατάσταση εγκλωβισμού στα νησιά του Αιγαίου ως αποτέλεσμα της αμφιλεγόμενης Κοινής Δήλωσης Ε.Ε-Τουρκίας για το προσφυγικό.  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στις αρχές Σεπτεμβρίου στα πέντε hotpot των νησιών του Αιγαίου με χωρητικότητα για περίπου 6.330 άτομα,  βρίσκονταν πάνω από 20.470. Πρόκειται για ανθρώπους που αναζητούν προστασία στην Ευρώπη και καταλήγουν εγκλωβισμένοι στα νησιά σε τραγικές συνθήκες, θύματα του δόγματος «να τους κάνουμε το βίο αβίωτο».

Συνέλευση διοργάνωσης 14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Χανίων.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook