Χανιά | Της ήρθε μήνυμα να εμβολιαστεί ενώ είναι… 33 ετών – Δείτε τι να κάνετε αν συμβεί και σε σας

χανιά-της-ήρθε-μήνυμα-να-εμβολιαστεί-ε-1164546

Με την απορία έμεινε το πρωί μια κάτοικος Χανίων (στοιχεία στη διάθεση του zarpanews.gr), όταν αντίκρισε στο τηλέφωνό της ένα SMS που την ενημέρωνε ότι θα έπρεπε να πάει να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού στο Ηράκλειο, ενώ η ίδια δεν εμπίπτει στην ομάδα των 85+ καθώς είναι μόλις 33 ετών, δεν έχει προσπαθήσει να εμβολιαστεί, ζει στα Χανιά επί πολλά χρόνια και το τηλέφωνο είναι στο δικό της όνομα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία παρακάτω, το μήνυμα ενημερώνει πως το ραντεβού έχει ήδη επιβεβαιωθεί – κάτι που σημαίνει πως έχει προηγηθεί και άλλη επικοινωνία, όταν το σύστημα ζητάει να γίνει η επιβεβαίωση. Το zarpanews.gr ερεύνησε το θέμα και αυτό που προκύπτει είναι ότι πιθανότατα πρόκειται για λάθος που έγινε σε φαρμακείο. Η εξήγηση που έδωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, Μανώλης Κατσαράκης, είναι η εξής: Όταν κλείνει κανείς το ραντεβού για τον εμβολιασμό μέσω φαρμακείου, το σύστημα ζητάει να εισαχθεί και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου για να σταλεί το μήνυμα της επιβεβαίωσης. Αυτό γίνεται χειροκίνητα και αν ο φαρμακοποιός κάνει λάθος, ή αν δοθεί λάθος αριθμός τηλεφώνου, το μήνυμα θα πάει σε λανθασμένο παραλήπτη, πράγμα που πιθανότατα συνέβη και στην περίπτωση της 33χρονης.

Το μήνυμα που έρχεται δεν αναγράφει τον ΑΜΚΑ, αλλά μόνο τον κωδικό του ραντεβού, με αποτέλεσμα ο παραλήπτης να μην μπορεί να είναι σίγουρος, ποιον αφορά το μήνυμα. Η συμβουλή του προέδρου των φαρμακοποιών, αν κάποιος λάβει τέτοιο μήνυμα χωρίς να το περιμένει, είναι να απευθυνθεί σε ένα φαρμακείο με τον αριθμό του ραντεβού, καθώς ο φαρμακοποιός θα μπορεί να ελέγξει μέσω του αριθμού αυτού, ποιον αφορά το μήνυμα.

Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και στα ΚΕΠ.

Ο κ. Κατσαράκης ανέφερε ακόμα ότι οι φαρμακοποιοί έχουν επισημάνει και άλλες ατέλειες του συστήματος, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει διορθωτικές κινήσεις, σε βαθμό μάλιστα που οι αρχικές οδηγίες χρήσης να θεωρούνται πεπαλαιωμένες.

Όσο για την 33χρονη, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, δεν αγχώθηκε και το διακωμώδησε. Και πράγματι, δεν είναι και 85…

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook