Χανιά | Της είπαν πως το παιδί της ίσως έχει ηλίαση – Τι καταγγέλλει μητέρα κοριτσιού από την κατασκήνωση | Video

χανιά-της-είπαν-πως-το-παιδί-της-ίσως-έ-1249283

Μία ηλίαση ήταν η διάγνωση ενός 14χρονου κοριτσιού που νόσησε με κορονοϊό στην κατασκήνωση στα Χανιά σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα του κοριτσιού που νόσησε, στο Open.

«Εμπιστευτήκαμε τα παιδιά μας για να πάνε τις καλοκαιρινές διακοπές τους σε μια κατασκήνωση στα Χανιά. Τα παιδιά μπήκαν με self test, ήταν η μοναδική κατασκήνωση που ζητούσε self test, οι άλλες ζητούσαν rapid. Εγώ ανταποκρίθηκε σε ό, τι μου ζήτησαν. Μετά από 3-4 ημέρες η κόρη μου με πήρε τηλέφωνο και την άκουσα κάπως κρυωμένη.

Το επόμενο μεσημέρι με κάλεσε από το κινητό της φίλης της και δεν την άκουγα καλά και το επόμενο μεσημέρι μας ενημέρωσαν ότι έκανε τη νύχτα πολύ υψηλό πυρετό και το έβαλαν στο αναρρωτήριο. Προσπάθησαν να με ηρεμήσουν και να μου πουν να το πάρω δυο-τρεις μέρες και να το ξαναφέρω. Δεν επιτρέπεται να γίνει τεστ χωρίς συγκατάθεση γονιού. Μου είπαν ότι ίσως είχε ηλίαση. Όταν πήγα να πάρω το παιδί δεν γνώριζε η υπεύθυνη την περίπτωση, για να μη μαθευτεί το θέμα δεν είπαν σε κανέναν τίποτα. Νόσησαν γύρω στα 30 παιδιά, τα οποία θα πάνε στις οικογένειές τους και θα εξαπλωθεί ο ιός» ανέφερε.

«Όταν πήγα να παραλάβω το παιδί τους ρώτησαν αν έχουν κάνει self test και απάντησαν πως δεν γίνεται χωρίς την συγκατάθεση σας και απαντώ πως αυτή τη στιγμή είμαι έξω από την πόρτα και σας δίνω την συγκατάθεσή μου να υποβληθεί σε self test γιατί την έφερα αρνητική και θέλω να μάθω πως θα το παραλάβω.»

Η μητέρα του κοριτσιού, το οποίο είναι 14, είπε ότι μέχρι και πριν από δυο μέρες το παιδί είχε υψηλό πυρετό και βήχα, ενώ χθες ευτυχώς είχε μονάχα δέκατα.

Στο μεταξύ, περισσότερα από 30 είναι τα θετικά κρούσματα ενώ δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά καθώς ακόμη τέσσερα παιδιά από την Παλαιόχωρα έχουν βγει θετικά στον ιό. Μέχρι και χθες, από rapid test που διενεργήθηκαν στον ΕΟΔΥ (δείτε ΕΔΩ) ο απολογισμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 11. Οι έλεγχοι βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη αφού η δομή φιλοξενούσε πάνω από 200 παιδιά.

Να σημειωθεί πως η κατασκήνωση ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι στις 15 Ιουλίου και όπως ανακοίνωσε, τα παιδιά θα προσέρχονται μόνο με rapid test και απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο ενώ το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους χώρους από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook