Χανιά | Την Τετάρτη ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ Γης -«Θα ταξιδέψουμε τα τοπικά προϊόντα σε ολόκληρο τον κόσμο» | Video + Photos

χανιά-την-τετάρτη-ανοίγει-τις-πύλες-το-1488735

Τις πύλες του ανοίγει την Τετάρτη 20 Ιουλίου το «Φεστιβάλ Γης Άνθρωποι και Προϊόντα» που πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων,  τους Δήμους του νομού και το Επιμελητήριο.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 4ημερου φεστιβάλ παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Το φεστιβάλ αποτελεί μια συνέχεια του γνωστού σε όλους μας Αγροτικού Αυγούστου ως μια εξελιγμένη μορφή του, όπου θα παρουσιαστούν όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα των Χανίων.

«Οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν πιστοποιημένα τοπικά προϊόντα από παραγωγούς της περιοχής, ενώ θα είναι και μια καλή ευκαιρία για τους ανθρώπους του τουρισμού να τα γνωρίσουν και να τα εντάξουν στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια ως μια διασύνδεση του πρωτογενή με τον δευτερογενή τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Το φεστιβάλ θα ξεκινάει από τις 18:30 ενώ οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν από τις 19.30 στη Δυτική τάφρο. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιούνται παράλληλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, αλλά και ενημερωτικές συζητήσεις που αφορούν τους παραγωγούς του αγροτικού τομέα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Αντώνης Παπαδεράκης, καλώντας παράλληλα τους Χανιώτες να λάβουν ενεργή συμμετοχή στο Φεστιβάλ.

«Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα, για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε τα προϊόντα μας σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε από τη μεριά του ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Την ανάγκη που μετεξέλιξης του Αγροτικού Αυγούστου, και στην τελική υλοποίηση του, ανέφερε ο Δημήτρης Μουντάκης, μέλος του Δ.Σ του ΕΒΕΧ. «Δόθηκε έμφαση σε περίπτερα φορέων και επιχειρήσεων να εκθέσουν τα προϊόντα τους,  ενώ μόνο το 1/3 θα έχουν τη δυνατότητα να πουλούν προϊόντα».

Τέλος τόνισε την χρησιμότητα συμμετοχής και των υπόλοιπων δήμων του νομού στο φεστιβάλ, οι οποίοι μάλιστα, όπως ανέφερε, είχαν και ενεργή συμμετοχή παραθέτοντας τις δικές τους ιδέες, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν.

Για τη συμμετοχή του Δήμου Πλατανιά, στις εκδηλώσεις μίλησε ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης. «Στο περίπτερό μας θα φιλοξενήσουμε συνεταιριστικές πρωτοβουλίες και επιχειρήσεις κοινωνικού χαρακτήρα αλλά και ανθρώπους που έχουν να δείξουν άλλα πράγματα».

Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης παρέθεσε από τη μεριά του τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ είτε με τη συνεργασία των Δήμων είτε μεμονωμένες εκδηλώσεις.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 6 και μισή το απόγευμα στη Δυτική Τάφρο.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook