Χανιά | Την Πυροσβεστική επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ – Υποστελέχωση και άλλα προβλήματα

χανιά-την-πυροσβεστική-επισκέφθηκε-κ-1472974

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων από κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας, ενώ από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που δυσχεραίνουν τις εργασιακές συνθήκες των πυροσβεστών και δυσκολεύουν την ίδια τη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, αναδείχθηκε το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης τόσο σε προσωπικό, όσο και σε αξιωματικούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για τις βάρδιες επιφυλακής απαιτούνται 4 αξιωματικοί σε 24ωρη βάση, ενώ για το σύνολο των αναγκών της υπηρεσίας υπάρχουν μόλις 7.

Επιπλέον, για ακόμη μία χρονιά οι πυροσβέστες θα δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια χωρίς αμοιβή για την υπερεργασία, για την οποία θα χορηγούνται ρεπό, μόνο όταν το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες, δηλαδή ποτέ, μιας και πυροσβέστες που συντασξιοδοτούνται αποχωρούν από την υπηρεσία με δεκάδες χρωστούμενα ρεπό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ελλείψεων στον αναγκαίο εξοπλισμό αποτελεί και το γεγονός της μακρόχρονης απουσίας ειδικού καλαθοφόρου οχήματος για την παρέμβαση σε υψηλά κτίρια εντός πόλης.

Τέλος, έγινε αναφορά στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από το διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων πρόληψης και κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών, όπου η μεν πρόληψη είναι στην ευθύνη της εξαιρετικά υποστελεχωμένης δασικής υπηρεσίας, ενώ η κατάσβεση στην ευθύνη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Από τη μεριά της η αντιπροσωπεία του Κόμματος αναφέρθηκε στις επικίνδυνες εξελίξεις που προκύπτουν από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη βαθιά εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό, την αντιπαράθεση που οξύνεται στα ελληνοτουρκικά, καθώς και το κύμα ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας που πλήττει κάθε πτυχή της καθημερινότητας των εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Παράλληλα κατήγγειλαν την απερχόμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας των Πυροσβεστών, για την προβολή βίντεο για τη χούντα στο συνέδριό της.

Για όλα τα παραπάνω, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να οργανώσουν την πάλη τους, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους, που αντικειμενικά δε χωράνε στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια των αστικών κυβερνήσεων.

Τέλος, διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους, πυροσβέστες και αξιωματικούς, πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει με κάθε τρόπο, μέσα κι έξω από τη Βουλή, να στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις και αιτήματα των πυροσβεστών για:

• Έγκαιρο σχεδιασμό και οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου, ώστε οι εργαζόμενοι και τα φυσικά οικοσυστήματα να μην ξαναβρεθούν αντιμέτωποι με νέες τραγωδίες, όπως αυτές των περσινών καταστροφών.

• Εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης για τη διαχείριση και προστασία των δασών σε όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς.

• Την κάλυψη των τεράστιων αναγκών σε προσωπικό της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας.

• Την μονιμοποίηση όλων των πενταετών και εποχικών πυροσβεστών και την αύξηση του αριθμού των εισερχόμενων δοκίμων πυροσβεστών στις σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για να καλυφθούν πλήρως οι απαιτούμενες οργανικές θέσεις, ώστε να μπορεί να υλοποιηθεί στο έπακρο ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Πυροσβεστικού Σώματος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook