Χανιά | Την πορεία της παγιδοθεσίας για τον δάκο στον Αποκόρωνα ζητά να μάθει ο Κουκιανάκης

χανιά-την-πορεία-της-παγιδοθεσίας-για-1716952

Αίτημα για ενημέρωση σχετικά με την πορεία της παγιδοθεσίας έστειλε ο Δήμος Αποκορώνου στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας σήμερα Τετάρτη 21 Ιουνίου 2021.

Συγκεκριμένα, μέσω του έγγραφου αιτήματος, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος της παγιδοθεσίας στα όρια του Δήμου Αποκορώνου. Ως γνωστόν έως τώρα την ανάθεση της παγιδοθεσίας αναλάμβανε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αποκορώνου, επιτρέποντας έτσι στο Δήμο μας να έχει άμεση πληροφόρηση και εικόνα για την πορεία του δακοπλυθησμού σε κάθε σημείο του. Με το νέο δεδομένο του ιδιώτη εργολάβου που προέκυψε μέσω του νέου διαγωνισμού για τα έτη 2023 έως και 2025, δεν υπάρχει προς το παρόν καμία πληροφόρηση σχετικά με το πρόγραμμα και δεν γνωρίζει ο Δήμος αν θα υπάρχει η ποιότητα της πληροφόρησης των προηγούμενων ετών.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης ανέφερε: “Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τον Αποκόρωνα καθώς εκτός από την διαφαινόμενη καλή βεντέμα στις περισσότερες περιοχές, αναμένεται και οι τιμές διάθεσης του έξτρα παρθένου ελαιολάδου να κυμανθούν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και ενδεχομένως να καταγράψουν ρεκόρ όλων των εποχών.

Για το λόγο αυτό αιτηθήκαμε την άμεση ενημέρωση από την Διεύθυνσή Αγροτικής Οικονομίας σχετικά με την πορεία τοποθέτησης των παγίδων , την αποστολή των αποτελεσμάτων δακοσυλλήψεων αμέσως μόλις αυτά θα είναι διαθέσιμα στην υπηρεσία σας, καθώς επίσης και την άμεση και διαρκή ανανέωσή τους (ανά 5ήμερη δακοσύλληψη), ώστε να μπορούμε και εμείς ως Δήμος να εγγυηθούμε την διασφάλιση της ποιότητας του ελαιολάδου- μέσω της προστασίας από τον δάκο- στους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής, να καθησυχάσουμε τους αγροτικούς συλλόγους που ήδη έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται και να προβούμε άμεσα σε τυχόν περαιτέρω ενέργειες που ενδεχομένως να χρειαστούν.”

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook