Χανιά | «Την πιο όμορφη θάλασσα δεν την έχουμε ακόμα ταξιδέψει…» | Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

χανιά-την-πιο-όμορφη-θάλασσα-δεν-την-779866

«Η ιστορία των 100 χρόνων του ΚΚΕ, δεν αφορά μόνο τους Κομμουνιστές, είναι η ιστορία της εργατικής τάξης, είναι η ιστορία του λαού μας»

Με τα λόγια αυτά απεύθυναν κάλεσμα στους πολίτες των Χανίων τα μέλη της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, με αφορμή την μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «100 χρόνια ΚΚΕ – Την πιο όμορφη θάλασσα δεν την έχουμε ακόμα ταξιδέψει…» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρωνίτη, που θα παρουσιαστεί το Σάββατο στις 8 το βράδυ στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Παρόν στην σημερινή συνέντευξη τύπου, με αφορμή την αυριανή εκδήλωση και ο σκηνοθέτης κ. Λευτέρης Χαρωνίτης που είπε μεταξύ άλλων ότι για τον ίδιο ήταν τιμή και ευθύνη η πρόταση που του έγινε να αναλάβει ένα έργο για την ιστορία και τη δράση του ΚΚΕ.

Σημείωσε πως ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα γιατί έπρεπε να γίνει μια μεγάλη έρευνα για τα 100 χρόνια πορείας του κόμματος.

Επισημαίνεται σε ότι αφορά στην παράσταση πως τα υλικά που συνθέτουν το έργο που θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν αύριο όσοι βρεθούν στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», είναι τα ιστορικά γεγονότα, μνήμες εξόριστων αγωνιστών και φυλακισμένων, ποιήματα και τραγούδια που δίνονται μέσα από αφηγήσεις, απαγγελίες και κινηματογραφικές παρεμβάσεις.

Όπως είπε το μέλος της Τ.Ε Χανίων του ΚΚΕ κα Μαρία Γιαννάκη μέσα από το έργο αναδεικνύονται τα συμπεράσματα στρατηγικής που βγαίνουν μέσα από το καμίνι της ταξικής πάλης και γίνεται προσπάθεια εκλαΐκευσης του προγράμματος του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες και όπως ανέφερε ο κ. Νίκος Καλογεράκης εκπροσωπώντας την οργάνωση της παραγωγή της εκδήλωσης στις εποχές που ζούμε ο λαός περιμένει από τους καλλιτέχνες, τους ποιητές του διανοούμενους να πάρουν θέση για αυτά που συμβαίνουν σήμερα.

Κάλεσμα στην εκδήλωση απεύθυνε και ο κ. Στράτος Κουτρουλάκης μέλος του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Γραμματέα της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ Αλέκο Μαρινάκη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook