Χανιά | Την ολοκλήρωση των μελετών για το φράγμα  Ταυρωνίτη ζητάει με επιστολή του ο Δήμαρχος Πλατανιά

χανιά-την-ολοκλήρωση-των-μελετών-για-τ-1172806

Την ολοκλήρωση των μελετών για το φράγμα  Ταυρωνίτη ζητάει με επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης:

«Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Ιωάννης Μαλανδράκης, απέστειλε  επιστολή  στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών  και σε  υπηρεσιακούς παράγοντες, σχετικά με την  επίσπευση ολοκλήρωσης μελετών Κατασκευής σύνθετου Φράγματος Ταυρωνίτη ( Σεμπρωνιώτη- Ντεριανού) και των Συνοδών έργων.

Ο Δήμαρχος,  στην επιστολή του, αναφέρθηκε   στην απόφαση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Αύγουστο του 2019, ότι το παραπάνω φράγμα εντάχθηκε στα έργα πρώτης προτεραιότητας και εθνικής σημασίας.

Μεταξύ άλλων ο κ.Μαλανδράκης  επισήμανε ότι “ …. κατά τα προηγούμενα έτη, μετά από πολλές προσπάθειες και παλινωδίες η Περιφέρεια Κρήτης με την Αντιπεριφέρεια Χανίων  ωρίμασαν φάκελο του παραπάνω έργου, προκειμένου  το σύνθετο  Φράγμα Ταυρωνίτη και τα συνοδά έργα ( αγωγοί μεταφοράς νερού, αντλιοστάσια κλπ) να μπουν  σε διαδικασία υλοποίησης.

Όπως έχομε ενημερωθεί έχουν διαβιβασθεί στην αρμόδια  Γενική Διεύθυνση Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου, οι μελέτες- επιστημονικές υπηρεσίες που είχαν συνταχθεί μετά από προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Κρήτης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Με δεδομένο ότι το σύνθετο Φράγμα Ταυρωνίτη, χωροθετείται  στη Διοικητική  Περιφέρεια του Δήμου μας, όπου κυρίως  θα καλύψει δεκάδες  χιλιάδες στρέμματα  καλλιεργούμενων παραγωγικών εκτάσεων,

Παρακαλούμε όπως επιμεληθείτε  και προσωπικά  για την ενεργοποίηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών προκειμένου, ένα στρατηγικής σημασίας για τον αγροτικό τομέα έργο,  να δρομολογηθεί σε τροχιά υλοποίησης….”

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Την ολοκλήρωση των μελετών για το φράγμα  Ταυρωνίτη ζητάει με επιστολή του ο Δήμαρχος Πλατανιά

  1. Άντε πάλι να φάνε τα 40 μύρια που στοίχισε και το φράγμα Βαλσαμιωτη και μετά να ανακαλύψουν ότι είναι σουρωτήρι και σε λάθος μέρος φτιαγμένο. Άσε που θα στερέψει τα πηγάδια παράπλευρα του ποταμού για να αναγκάσει τους ταλαίπωρους αγρότες να πληρώνουν το νερό με το ζόρι.
    Αντί να υποχρεώσουν τους υπαίτιους (μελετητές και κατασκευαστες) για να βελτιωθεί ο Βαλσαμιωτης με δικά τους έξοδα θα φτιάξουμε άλλο φράγμα από την αρχή. Είναι πολλά τα λεφτά όμως για να πρυτανεύσει η λογική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook