Χανιά | Την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ξένων Γλωσσών γιόρτασαν στο 8ο Δημοτικό Σχολείο

χανιά-την-ευρωπαϊκή-ημέρα-ξένων-γλωσσ-1298683

Σε όλη την Ευρώπη, 800 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκπροσωπούνται από τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενθαρρύνονται να μάθουν όλο και περισσότερες ξένες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός ή εκτός σχολείου.

Η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας. Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το 2001 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ήδη τα Αγγλικά έχουν αρχίσει να μαθαίνονται από το Νηπιαγωγείο ενώ στο Δημοτικό οι μαθητές και μαθήτριες επιλέγουν και μια δεύτερη ξένη γλώσσα (Γαλλικά- Γερμανικά). Την ημέρα Ευρωπαϊκών Γλωσσών γιόρτασαν και οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄2 και Στ΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων σε συνεργασία με το Goethe Institute Athen και το Goethe Zentrum Χανίων.

Στη διαδικτυακή επίσκεψη στην τάξη μας τα παιδιά απόλαυσαν το παιχνίδι εξερευνήσεων στο escape room (δωμάτια απόδρασης γρίφων) με ερωτήσεις πάνω στα Γερμανικά που ετοίμασε η κ. Ησάια Κιοιολόγλου, καθηγήτρια Γερμανικών. Πολύτιμη συμπαράσταση και βοήθεια καθώς και πλούσιο εποπτικό υλικό για τους μαθητές που συμμετείχαν στη δράση προσέφερε το Goethe Institute Αθηνών και το Goethe Zentrum Χανίων.

«Ευχαριστούμε εγκάρδια την πρόξενο της Γερμανίας στα Χανιά, κ. Λούλα Γαναδάκη για την πολύτιμη συνεργασία. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία που αποτελεί για εμάς τους μαθητές κι ένα κίνητρο μάθησης περισσότερων ξένων γλωσσών!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook