Χανιά | Γιάννης Κυριακάκης: Τιμωρητική για τους φτωχότερους μαθητές η τηλεκπαίδευση – Φόβοι για τη λειτουργία του συστήματος

χανιά-γιάννης-κυριακάκης-τιμωρητική-1131426

Σοβαρές δυσκολίες στη λειτουργία του συστήματος τηλεκπαίδευσης που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από τη Δευτέρα, αναμένουν οι εκπαιδευτικοί, με τους λόγους να είναι τεχνικοί και οικονομικοί.

Τεχνικοί, καθώς φαίνεται ότι σε συνδέσεις 24Mbps που έχει η πλειοψηφία των νοικοκυριών στη χώρα, μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά μόνο μια τηλεδιάσκεψη, όπως αναφέρει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο:

«Με το μήνυμα μας αυτό θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τον αριθμό των ταυτόχρονων τηλεδιασκέψεων webex που μπορούν να διεξαχθούν από το σχολείο σας. Ο αριθμός των ταυτόχρονων τηλεδιασκέψεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν ικανοποιητικά περιορίζεται από την ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο του σχολείου σας.

Τύπος σύνδεσης με το διαδίκτυο:

Επιτρεπτός    –  Αριθμός ταυτόχρονων

WebEx Meetings ανά σύνδεση ADSL 24/1Mbps (Download/Upload) – 1

VDSL 50/5 Mbps (Download/Upload) – 5

VDSL 100/10 Mbps (Download/Upload) – 10

Οπτική ίνα – 50+

Θα πρέπει την ώρα που πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις στις σχολικές μονάδες να μην απασχολείται η γραμμή με λειτουργίες που καταναλώνουν τη χωρητικότητα της γραμμής, όπως κατέβασμα αρχείων, παρακολούθηση ζωντανών εκπομπών ή/και καμερών ή ιστοτόπων με βίντεο.»

Το μήνυμα αφορά σχολεία, αλλά εγείρεται το ερώτημα αν ισχύει το ίδιο και στα σπίτια. Αν ισχύει, τότε το παραπάνω σημαίνει πως σε περίπτωση δύο παιδιών και σύνδεσης ίντερνετ 24Mbps, είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσει να γίνει η τηλεκπαίδευση. Υπάρχει όμως και ένα άλλο δεδομένο, το οποίο επεσήμανε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννης Κυριακάκης, και είναι ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί μαθητές και οικογένειες που δεν έχουν υπολογιστή ή τάμπλετ αλλά ντρέπονται να το πουν.

Ο κ. Κυριακάκης τόνισε ότι υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις σε σχολεία της επαρχίας, σε κωμοπόλεις ή χωριά και ότι έχουν υπάρξει μαθητές που όταν ρωτήθηκαν αν έχουν υπολογιστή απάντησαν θετικά, για να έρθουν αργότερα κατ’ ιδίαν στους καθηγητές και να τους πουν ότι στην πραγματικότητα… δεν έχουν.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ επεσήμανε ότι το σύστημα αυτό της τηλεκπαίδευσης πλήττει τις φτωχότερες οικογένειες και μαθητές, εκείνους που έχουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες στο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Τέτοιοι μαθητές θα βρεθούν και να τιμωρούνται έμμεσα, καθώς αν δεν συνδεθούν στο σύστημα, θα παίρνουν και απουσία, δήλωσε ο κ. Κυριακάκης.

Η τηλεκπαίδευση θα θεωρείται κανονικό μάθημα και η ύλη που θα παραδίδεται, θα είναι εξεταστέα για τους μαθητές.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook