Χανιά | Τιμητική εκδήλωση για αγωνιστές της μάχης του 1944 στα Μεσκλά

χανιά-τιμητική-εκδήλωση-για-αγωνιστέ-795771

Τιμητική εκδήλωση διοργανώνει το παράρτημα Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας διοργανώνεται την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 12:00 π.μ, στο χωριό Μεσκλά Κυδωνίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου και διοργανώνεται από κοινού με τους φορείς του χωριού των Μεσκλών (Πολιτιστικός Σύλλογος, Εκκλησιαστικό συμβούλιο, αγροτικός σύλλογος, ελαιουργικός συνεταιρισμός και ο τοπικός ΤΟΕΒ).

Στην εκδήλωση θα γίνει απόδοση τιμής στους τακτικούς και εφεδρικούς αντάρτες του ΕΛΑΣ καθώς και στους κατοίκους των Μεσκλών, που εξόντωσαν τον Γενάρη του 1944 το Χιτλεροφασιστικό Τάγμα του Λοχία Σούμπερτ.

Η μάχη στα Μεσκλά έδωσε τέλος στην δράση του αιμοβόρου Τάγματος του Σούμπερτ που βαρύνονταν με πληθώρα εγκλημάτων σε Κρήτη και Μακεδονία.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Τιμητική εκδήλωση για αγωνιστές της μάχης του 1944 στα Μεσκλά

  1. Και να μην ξεχνάμε οτι το τάγμα του Σούμπερτ αποτελούταν από Ελληνες με Ελληνα συνταγματάρχη (Γεώργιο Πούλο) και αυτοαποκαλούνταν «Εθνικός Ελληνικός Στρατός». Να τους χαίρονται οι ιδεολογικοί απόγονοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook