Χανιά | Τιμητικές εκδηλώσεις στον Πλατανιά για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

χανιά-τιμητικές-εκδηλώσεις-στον-πλατ-1225150

Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο των κεντρικών του εκδηλώσεων για την 80η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, συνδιοργάνωσε, με την 5η ΤΑΞ.ΠΖ «V Μεραρχίας Κρητών» και την Π.Ε.Χανίων, μια λιτή τελετή τιμής και μνήμης για τους πεσόντες Ευέλπιδες στη Μάχη, στο Μνημείο Ευελπίδων, στο Κολυμπάρι.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, στον χαιρετισμό του, τόνισε, μεταξύ άλλων“…Σήμερα, όπως κάθε χρόνο, τιμούμε την μνήμη των Ευελπίδων που έπεσαν στη μάχη και τον ηρωισμό όσων πολέμησαν, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και διατήρησης ζωντανού του παραδείγματος τους. Θέλουμε για άλλη μία φορά να τους ευχαριστήσουμε και να ευχηθούμε η Σχολή Ευελπίδων να συνεχίσει το σπουδαίο έργο της , ως “ φυτώριο” λαμπρών αξιωματικών….”

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υποδιοικητής της 5ης ΤΑΞ.ΠΖ «V Μεραρχίας Κρητών», Σχης ΠΖ  κ. Δημήτριος Βαντσίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα και στη συμβολή των Ευελπίδων στη Μάχη της Κρήτης καθώς και στη φιλοπατρία που επέδειξαν αλλά και στην πολεμική τους ετοιμότητα παρά την ανεπαρκή τους εκπαίδευση και τον ελλιπή οπλισμό. Τόνισε επίσης ότι η Σχολή θα συνεχίσει να “παράγει” άρτια εκπαιδευμένα στελέχη για την υπεράσπιση της πατρίδας μας.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιου ενώ στεφάνι κατέθεσαν  ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιώαννης Μαλανδράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, οι εκπρόσωποι των  κρατών της Αυστραλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Νικηφοράκης, εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών, Στρατιωτικών Αρχών, Τοπικών Φορέων και πολιτικών κομμάτων και ο πρόεδρος του «Συλλόγου Διατήρησης Μνήμης της Μάχης της Κρήτης και της Αντίστασης» κ. Θυμιανός.  Παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Αρχοντάκης Χρήστος, Καλαϊτζάκης Γιώργος και Λουπάκη Ασπασία, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαλακωνάκης και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά κ. Ανθούσης Δημήτρης.

Στην εκδήλωση τηρήθηκε το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και τα μέτρα προστασίας κατά του ιού COVID 19.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook