Χανιά | Τίμησαν τους πεσόντες του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου Ακρωτηρίου | Photos

χανιά-τίμησαν-τους-πεσόντες-του-βομβα-995595

Για 122η χρονιά μέσα σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνιας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στις Κορακιές, η επετειακή εκδήλωση του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου του Ακρωτηρίου που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η Δημοτική Κοινότητα Κουνουπιδιανών και οι Πολιτιστικοί Φορείς Ακρωτηρίου.

Παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας και Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Διγαλάκη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων των Χανίων, στον Άγιο Χριστοφόρο Κορακιών (περιοχή Τράφος), όπου βρίσκονται βράχοι –μνημεία για τους πεσόντες αγωνιστές, η εκδήλωση έγινε σε δύο μέρη.Με σύμμαχο τον καλό καιρό στο Α’ μέρος της επετειακής εκδήλωσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε το προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Ύμνου της Κρήτης και του Εθνικού Ύμνου.

Στο Β΄ μέρος, είχαμε τους χαιρετισμούς των διοργανωτών και την ομιλία για την επέτειο, από τον Κωνσταντίνο Φουρναράκη, Φιλόλογο, Αρχειονόμος Ιστορικού Αρχείου Κρήτης. Ριζίτικο τραγούδι τραγούδησαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Χορδακίου «Η Σκλόκα», ενώ ο επίλογος γράφτηκε με τους παραδοσιακούς κρητικούς χορούς από τον Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο «Καγιαλές».
Σε σχετική του μάλιστα ανάρτηση στο Facebook κ. Διγαλάκης εξέφρασε την συγκίνηση και την υπερηφάνεια του, αλλά και τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, που συντηρεί την ιστορική μνήμη και συνεισφέρει στην εθνική αυτογνωσία.
«Συγκίνηση και υπερηφάνεια, σήμερα το πρωί, στην επετειακή εκδήλωση για την επανάσταση του 1897 και τον βομβαρδισμό του Επαναστατικού Στρατοπέδου Ακρωτηρίου, στην οποία είχα την τιμή να παραβρεθώ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.Τιμούμε τους αγωνιστές της κρητικής επανάστασης που αφιερώθηκαν στην απελευθέρωση του νησιού και τους ευχαριστούμε, γιατί ο φλογερός πατριωτισμός και το θάρρος τους, συνδυάστηκε με ευστροφία και πολιτικό ρεαλισμό και είναι πηγή έμπνευσης και σημείο αναφοράς για όλους μας.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, που συντηρεί την ιστορική μνήμη και συνεισφέρει στην εθνική αυτογνωσία».

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook