Χανιά | Τίμησαν την Επανάσταση του 1821 στον Δήμο Κανδάνου-Σελίνου

χανιά-τίμησαν-την-επανάσταση-του-1821-στο-1197772

Δελτίο τύπου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Κανδάνου-Σελίνου, απέστειλε ο Δήμος στις 26 Μαρτίου:

«Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Τιμούμε τους ήρωες και παραδειγματιζόμαστε από τον αγώνα τους.

Την 25η Μαρτίου το Έθνος μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για την ελευθερία και την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ταυτόχρονα είναι μέρα τιμής για την Χριστιανοσύνη.

Οι συνθήκες, βέβαια, που γιορτάσαμε φέτος την επέτειο αυτή, εν μέσω πανδημίας, ήταν και είναι ιδιαίτερα δυσχερείς. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ήταν κατ΄ ανάγκη συγκρατημένες και δεν επέτρεψαν την πανηγυρική έκφραση, όπως αρμόζει, στην αξία του γεγονότος.

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στην Παλαιόχωρα από τον πατήρ Νικόλαο Λαμπάκη, εφημέριο του Ιερού Ναού.

Στην συνέχεια εψάλη η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο στην Παλαιόχωρα, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Καντάνου- Σελίνου Αντώνιο Κων. Περράκη μαζί με τον πατήρ Νικόλαο Λαμπάκη ως ένδειξη τιμής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, τήρηση  ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων και τέλος η λιτή τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ευχόμαστε στους συνδημότες μας Χρόνια Πολλά, Υγεία, Ευτυχία και το δίδαγμα του 1821 να είναι οδηγός στις ζωές μας.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook