Χανιά | Τίμησαν στα Μεσκλά τους εκτελεσθέντες της Μάχης της Κρήτης

χανιά-τίμησαν-στα-μεσκλά-τους-εκτελεσ-885612

Στo πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης πραγματοποιήθηκε την Κυραική στο Μνημείο Πεσόντων στα Μεσκλά, εκδήλωση φόρου τιμής για τους εκτελεσθέντες, κατά την διάρκεια της Μάχης της Κρήτης.

Την εκδήλωση, διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την Τ.Κ. Μεσκλών, το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο και τους Τοπικούς Φορείς της Ευρύτερης Περιοχής Μεσκλών Ζούρβας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «…η επέτειος της Μάχης της Κρήτης δεν είναι απλά μια ημέρα μνήμης για όλο τον Ελληνισμό, αλλά ορόσημο εθνικής και πανανθρώπινης πορείας και έχουμε υποχρέωση να διατηρούμε τη μνήμη στις επόμενες γενιές … »

Ομιλητές για τα γεγονότα της εποχής , ήταν οι μαθητές Λυκείου κ. Βουράκη Μαρία και ο κ. Στυλιανουδάκης Εμμανουήλ.

Η πραγματοποίηση της παραπάνω εκδήλωσης ,είναι στα πλαίσια των δράσεων μνήμης που πραγματοποιεί συστηματικά ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με τους κατά τόπους φορείς, συλλόγους και ενορίες, με στόχο , να θυμόμαστε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία και όχι μόνο ως τιμή, αλλά και ως ´ ζωντανό´ παράδειγμα παιδείας και έκφρασης ευγνωμοσύνης, για τη υπέρτατη θυσίας τους

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Βουλευτής κ. Αντώνιος Μπαλωμενάκης, ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Νικόλαος Δασκαλάκης , πρόεδροι και μέλη τοπικών φορέων, εκπρόσωποι σχολικής κοινότητας Μουσούρων και κάτοικοι της περιοχής.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook