Χανιά | Τι βλέπουν οι τουρίστες στον λιμενοβραχίονα – Το Ενετικό Λιμάνι… αλλιώς | Photos

χανιά-τι-βλέπουν-οι-τουρίστες-στον-λιμ-1502979

Ιδιαίτερα δημοφιλής για τους επισκέπτες της πόλης είναι ο λιμενοβραχίονας του Ενετικού Λιμανιού Χανίων, με πλήθη τουριστών να κάνουν βόλτες μέχρι και τον φάρο, να φωτογραφίζονται και να απολαμβάνουν τη θέα, από το πρωί ως το βράδυ, ακόμα και τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

Το zarpanews.gr έκανε μια… βόλτα στον λιμενοβραχίονα και σας δείχνει ό,τι βλέπουν και οι τουρίστες από το ορόσημο αυτό των Χανίων.

Από την πρώτη στιγμή είναι προφανές ότι οι επισκέπτες είναι πολλοί:
Η θέα του λιμανιού από… απέναντι μοιάζει πάντα ασυνήθιστη:Το περπάτημα σε κάποια σημεία είναι ευχάριστο, σε κάποια άλλα όχι. Οι εργασίες που έγιναν πέρσι αφορούσαν μόνο τα πάνω διαζώματα σε τμήμα του λιμενοβραχίονα, το κάτω όμως διάζωμα δεν έχει υποστεί καμιά παρέμβαση. Φτάνοντας στον προμαχώνα Αγίου Νικολάου του Μώλου (γνώστου και ως Φορτέτζα), βλέπει κανείς πολλούς επισκέπτες.  Άλλοι φωτογραφίζονται:
Κι άλλοι βουτούν τα πόδια τους στο νερό:Από τη Φορτέτζα ανοίγεται ενδιαφέρουσα προοπτική προς τον λιμενοβραχίονα:
Ενώ ακριβώς από κάτω η θάλασσα έχει «φάει» τον βράχο και βλέπει κανείς τα αλλόκοτα σχήματα που δημιούργησε πάνω του η διάβρωση:
Αν στον χώρο λειτουργούσε ξανά ένα κατάστημα, όπως γινόταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000, μάλλον θα είχε μεγάλη επιτυχία…

Στο μεταξύ ο φάρος είναι όλο και πιο κοντά:
Και στο βάθος το φρούριο Φιρκά:Πάνω στην πόρτα του φάρου, κλειδαριές που αφήνουν ερωτευμένοι ως σύμβολο αγάπης:Και η κάμερα ασφαλείας που τα βλέπει όλα…Στο μεταξύ στο λιμάνι τα πράγματα κυλούν όπως κάθε μέρα. Όπου έχει πολύ κόσμο, έχει και τα ανάλογα αποτελέσματα:
Τουλάχιστον όμως υπάρχουν ακόμα κάποιοι ρομαντικοί:«Όταν θα σου λείπω, κοίτα τον νυχτερινό ουρανό και να θυμάσαι πως είμαι σαν αστέρι… Δεν με βλέπεις, αλλά είμαι πάντα εκεί».

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Τι βλέπουν οι τουρίστες στον λιμενοβραχίονα – Το Ενετικό Λιμάνι… αλλιώς | Photos

  1. Πέρα από την όραση υπάρχει και η όσφρηση και νομίζω ότι οι περισσότεροι που έχουν πάει στον φαρο συνδυάζουν την απίστευτη θέα με άρωμα ουρητηρίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook