Χανιά | Τι θα γίνει με τα σχολεία στον νομό – Πού θα λειτουργήσουν και πού όχι

χανιά-τι-θα-γίνει-με-τα-σχολεία-στον-νο-1362812

Οι κατά τόπους δήμοι αποφασίζουν για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή τους και η κατάσταση με τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων όλων των βαθμίδων έχει ως εξής:

Στον Δήμο Χανίων θα ανοίξουν όλα τα σχολεία εκτός από το Δημοτικό Σχολείο Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείο Κεραμειών, αύριο Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2021, με την σχετική απόφαση του Παναγιώτη Σημανδηράκη να έχει ήδη αναρτηθεί.

Στον Δήμο Πλατανιά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν κανονικά, ενώ σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτό τα σχολικά λεωφορεία να προσεγγίσουν κάποια περιοχή, η κατάσταση θα εξετάζεται κατά περίπτωση.

Στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου έχει ήδη ληφθεί η σχετική απόφαση και όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή λόγω ιδιαίτερης επικινδυνότητας των δρόμων εξαιτίας παγετού. Θα λειτουργήσουν όμως οι παιδικοί σταθμοί Παλαιόχωρας και Κουντούρας.

Στον Δήμο Κισσάμου η δημοτική αρχή ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός από το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Έλους, όπου επικρατούν συνθήκες παγετού. 

Στον Δήμο Αποκορώνου θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία, με εξαίρεση το Δημοτικό Σχολείο Ασή Γωνιάς, το οποίο θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη. O Δήμος Αποκορώνου επισημαίνει ακόμα ότι σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν την Πέμπτη οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test την Τετάρτη και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

Στον Δήμο Σφακίων αποφασίστηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μη λειτουργήσουν. Ωστόσο, ανοικτά θα είναι τα Νηπιαγωγεία Βουβά και Σκαλωτής.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλη Τζανάκη, έχει ήδη σταλεί η σχετική ενημέρωση στα σχολεία, ενώ σε περιπτώσεις που οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις σχολικές μονάδες, η διεύθυνση επιθυμεί να παρέχουν τηλεκπαίδευση από το σπίτι. Ωστόσο, ερώτημα αποτελεί αν αυτό θα συμβεί, καθώς οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα παρέχουν τηλεκπαίδευση μόνο από τα σχολεία και όχι από τα σπίτια τους με δικό τους εξοπλισμό.

zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

One thought on “Χανιά | Τι θα γίνει με τα σχολεία στον νομό – Πού θα λειτουργήσουν και πού όχι

  1. «…οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα παρέχουν τηλεκπαίδευση μόνο από τα σχολεία και όχι από τα σπίτια τους με δικό τους εξοπλισμό.» Προσθέστε και αυτούς της Πρωτοβάθμιας και έχετε όλους αυτούς που επικαλούνται ότι μαθαίνουν στα παιδιά μας γράμματα, ήθος, υπευθυνότητα, εργατικότητα, σεβασμό, δικαιοσύνη, ελευθερία, αξιοκρατία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook