Χανιά | Τι συζήτησαν τελικά στη ΔΕΥΑΒΑ με τους τοπικούς – Τα παράπονα, ο Βιολογικός και σειρά έργων

χανιά-τι-συζήτησαν-τελικά-στη-δευαβα-μ-857128

Έπειτα από διακοπή δύο ετών λόγω κορονοϊού, η διοίκηση της ΔΕΥΑΒΑ επανάφερε την καθιερωμένη συνάντηση με τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων του δήμου Πλατανιά ώστε να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία από την πλευρά των αιρετών για τα προβλήματα και από την πλευρά της επιχείρησης για τις λύσεις τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΑ, Ευτύχη Μαυρογένη, η δημοτική ενότητα Πλατανιά έχει τα λιγότερα προβλήματα, καθώς τα δίκτυα ύδρευσης είναι πιο νέα, σε σχέση με άλλες περιοχές. Ωστόσο, επισημάνθηκαν προβλήματα, όπως η ύπαρξη οσμών από τον βιολογικό καθαρισμό που ενοχλούν κατοίκους και επισκέπτες. Επίσης οι τοπικοί ζήτησαν να αντικατασταθούν δίκτυα ύδρευσης σε κάποιες περιοχές.

Για τις οσμές, η διοίκηση της επιχείρησης τόνισε ότι με την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, ένα έργο προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ενώ για τα δίκτυα δεσμεύτηκε ότι θα αναζητήσει τρόπους να το υλοποιήσει κατά περίπτωση.

Καταγράφηκαν επίσης παράπονα για κάποιες αποχετεύσεις.

Από την πλευρά της διοίκησης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για έργα που διενεργεί η ΔΕΥΑΒΑ, όπως η ολοκλήρωση του αγωγού ύδρευσης Φουρνέ – Αλικιανού, η κατασκευή αγωγού ύδρευσης από το αντλιοστάσιο στο Κολένι που θα υδροδοτεί την παραλιακή ζώνη του Κολυμβαρίου και το οποίο πλησιάζει στην ολοκλήρωση, η αντικατάσταση παλαιάς

υδρομάστευσης Λαχιανών και η κατασκευή νέας υδρομάστευσης στον Σέμπρωνα και κατασκευή ταχυδιυλιστηρίου για την εξασφάλιση της ποιότητας του νερού, αλλά και νέο αγωγό από Σέμπρωνα μέχρι Βουκολιές.

Ακόμα η ΔΕΥΑΒΑ έχει προχωρήσει στην Αντικατάσταση αγωγού Ασκορδαλού – Λάκκων, με αποκατάσταση των γεωτρήσεων, ενώ διενεργεί αντικατάσταση και του αγωγού Ορθούνι-Καράνου. Ακόμα επισκευάστηκαν δεξαμενές ύδρευσης σε σειρά χωριών, όπως εκείνες του Δρομόνερου, του Σελίου, του Βατόλακκου, και του Φουντεράδο.

Στόχος της επιχείρησης είναι να επιτευχθεί και καλύτερη ενεργειακή απόδοση αντλιοστασίων, ενώ εξετάζονται και προσθήκες νέων αγωγών.

Τέλος, ο πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΑ παρακίνησε τους τοπικούς προέδρους να ενημερώσουν τους δημότες για τη δυνατότητα εγγραφής όσων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Οι συναντήσεις με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων θα συνεχιστούν εντός του μήνα με τις δημοτικές ενότητες Κολυμβαρίου, Μουσούρων και Βουκολιών να παίρνουν σειρά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook