Χανιά | Τι συζήτησαν Αρναουτάκης, Μυλωνάκης και Καλογερής για έργα στην Κίσαμο

χανιά-τι-συζήτησαν-αρναουτάκης-μυλων-1207537

Συνάντηση για θέματα του δήμου Κισάμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, μεταξύ του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή με τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Γιώργο Μυλωνάκη. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων συμμετείχαν επίσης, η Γενική Διευθύντρια Υποδομών Κρήτης κ. Ελένη Δοξάκη, ο Αντιδήμαρχος Κισάμου για θέματα Αθλητισμού κ. Γιάννης Κελαϊδής και ο Εντεταλμένος δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου κ. Νεκτάριος Κουμάκης.

Αρχικά, συζητήθηκε η πορεία των έργων της Περιφέρειας Κρήτης στον δήμο Κισάμου, όπως η επανέναρξη των εργασιών ολοκλήρωσης της Λιμνοδεξαμενής Έλους, η δημοπράτηση του έργου βελτίωσης της Παλαιάς Εθνικής Οδού από Κολένι έως Κίσαμο, η πρόοδος των διαδικασιών για την δημοπράτηση του μεγάλου οδικού έργου Πλάτανος – Σφηνάρι, καθώς και τα πολλά εν εξελίξει έργα αποκατάστασης ζημιών επαρχιακού οδικού δικτύου που δημοπρατεί και εκτελεί η Π.Ε. Χανίων στην Κίσαμο.

Επίσης συζητήθηκαν τα δημοτικά έργα και μελέτες που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τον δήμο Κισάμου, όπως για παράδειγμα η ολοκλήρωση των μελετών που αφορούν το Κλειστό Γυμναστήριο Κισάμου και το γήπεδο Πλατάνου, το εμβληματικό ερευνητικό έργο που αφορά το Ιστορικό Κέντρο της πόλης της Κισάμου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα βήματα για την ανέγερση των νέων Λυκείων και στην έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης της δεύτερης φάσης του έργου προσωρινής εγκατάστασης του ΕΠΑΛ Κισάμου, το οποίο μάλιστα χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Κρήτης και είναι ύψους 760.000€.

Ο κ. Μυλωνάκης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την πορεία των πραγματικά πολλών και σημαντικών έργων και μελετών που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στον δήμο Κισάμου από την Περιφέρεια Κρήτης, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα τεχνικής επάρκειας και εξέφρασε για μια ακόμα φορά τις ευχαριστίες του για την εξαιρετική συνεργασία προς τον κ. Αρναουτάκη, τον κ. Καλογερή, καθώς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ. Περιφερειάρχης διαπίστωσε την πρόοδο στα περισσότερα ζητήματα που αφορούν την Κίσαμο, η οποία είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας που υπάρχει και διαβεβαίωσε τον κ. Μυλωνάκη πως η τεχνική στήριξη από την Περιφέρεια Κρήτης προς τον δήμο Κισάμου θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook