Χανιά | Τη συνδρομή των βουλευτών ζητά ο Καλογερής για τους μετανάστες-πρόσφυγες της Παλαιόχωρας – Παραμένουν οι 490 στο πλοίο «Σαμαριά»

χανιά-τη-συνδρομή-των-βουλευτών-ζητά-ο-1573371

Τη συνδρομή των βουλευτών θα ζητήσει σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στην μεταφορά και τη φιλοξενία των 490 προσφύγων – μεταναστών, οι οποίοι παραμένουν για τρίτη συνεχή ημέρα στο πλοίο «Σαμαριά» της ΑΝΕΝΔΥΚ στην Παλαιόχωρα, όπως δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου.

«Το Υπουργείο θα έπρεπε να είχε δώσει λύση. Εγώ σήμερα θα μιλήσω με τους βουλευτές  για να φύγουν οι άνθρωποι, να μην ταλαιπωρούνται γιατί θα υπάρξει πρόβλημα αν χαλάσει ο καιρός».

Μεταξύ των διασωθέντων είναι πολυμελείς οικογένειες, οι οποίες φιλοξενούνται στις τρεις σκηνές που έχουν τοποθετηθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

«Οι άνθρωποι παραμένουν στο συγκεκριμένο πλοίο σε μια τριτοκοσμική συνθήκη. 50 -60 άτομα μπορούν να μπουν στις σκηνές, οι υπόλοιποι παραμένουν στο πλοίο, το οποίο είναι ακατάλληλο. Δεν είναι κατάσταση αυτή από πλευράς υγιεινής, καθαριότητας», δήλωσε ο κ. Καλογερής.

Το κατώφλι του εισαγγελέα Χανίων αναμένεται να περάσουν σήμερα το μεσημέρι οι 7 συλληφθέντες, έξι ενήλικες και ένας ανήλικος, ως διακινητές των μεταναστών, όπως δήλωσε μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

«Δεν είναι τόσο εύκολο να μεταφερθούν. Η εισαγγελέας πρέπει να εκδώσει άμεσα την απαλλαγή τους, η οποία θα λέει ότι δεν διώκονται αυτοί οι άνθρωποι και μπορούν να μετακινηθούν αυτή την εβδομάδα. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να κινητοποιηθούν να βρουν αυτή την δομή που θα τους φιλοξενήσει, τον τρόπο που θα μεταφερθούν. Δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να μεταφερθούν σε ένα βράδυ, διότι 500 άτομα είναι μεγάλο το νούμερο, ίσως χρειαστεί να μεταφερθούν σταδιακά σε δυο ή τρεις βραδιές. Αλλά πρέπει η Αθήνα να δώσει το οκ να βρεθεί το κέντρο υποδοχής και να ξεκινήσει η διαδικασία είτε μαζικά είτε σταδιακά».

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Τη συνδρομή των βουλευτών ζητά ο Καλογερής για τους μετανάστες-πρόσφυγες της Παλαιόχωρας – Παραμένουν οι 490 στο πλοίο «Σαμαριά»

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο. ΤΟ ΓΚΟΥΒΕΡΝΟ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ) ΕΧΟΥΝΕ ΞΕΚΟΚΑΛΛΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΣΚΑΣΜΟ ΠΑΡΑΔΕΣ (ΕΥΡΑ) ΑΠΟ ΤΣΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ.
    ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΜΠΡΕ ΟΙ ΠΑΡΑΔΕΣ??????? ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ??????
    ΓΙΑΪΝΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΙΝΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ 500 ΝΟΜΑΤΑΙΟΥΣ?????
    ΑΥΡΙΟ ΑΝ ΕΡΘΟΥΝΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΛΛΟΙ 500 ΙΝΤΑ ΘΑ ΓΕΝΕΙ??????
    ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑ ΑΣΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ: ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΙΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook