Χανιά | Τι συμβαίνει με το προσωπικό στο Νοσοκομείο, του οποίου λήγουν οι συμβάσεις; – Δείτε τι τους υποσχέθηκαν

χανιά-τι-συμβαίνει-με-το-προσωπικό-στο-1110085

Πάνω από 350 άνθρωποι εργάζονται αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Χανίων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες ξεκινούν να λήγουν από τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου. Την Τετάρτη, εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων και των υπόλοιπων συλλόγων εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης, αλλά και εκπρόσωποι των κλάδων που θίγονται, συναντήθηκαν με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη στο Ηράκλειο.

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων μετέφεραν τα αιτήματά τους, ζητώντας να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις λήγουν, ή τουλάχιστον να παραταθούν οι συμβάσεις τους, από τη στιγμή που υπάρχουν έκτακτες υγειονομικές ανάγκες λόγω κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων, Βαρδής Γεωργιακάκης, δήλωσε στο zarpanews.gr:

«Οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού αρχίζουν να λήγουν στο τέλος του Οκτωβρίου, όχι όλες μαζί αλλά σταδιακά. Από τους περίπου 350, έχει ληφθεί μέριμνα να ανανεωθούν οι συμβάσεις στην καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση ως το τέλος του 2021, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα με το νοσηλευτικό προσωπικό και άλλες ειδικότητες».

Ο κ. Γεωργιακάκης τόνισε ακόμα, ότι πολύ σοβαρό πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσει το τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, όπου αναμένεται σοβαρή μείωση προσωπικού. Συγκεκριμένα, από τους 7 εργαζόμενους που έχει το τμήμα, αναμένεται να αποχωρήσουν οι 3 τεχνολόγοι – ακτινολόγοι, με αφετηρία τον Οκτώβριο, πράγμα που θα δημιουργήσει πολύ σοβαρές δυσκολίες στη λειτουργία του πολύ ευαίσθητου – και νέου – αυτού τμήματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζόμενων.

Ακόμα, οι εργαζόμενοι επεσήμαναν ότι δεν έχουν γίνει γνωστοί οι σχεδιασμοί του Υπουργείου για τις δεκάδες των νοσηλευτών, των οποίων οι συμβάσεις επίσης ξεκινούν να λήγουν.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, υποσχέθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των εργαζομένων στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Γεωργιακάκης χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση ως «συνάντηση με υποσχέσεις». Συνέχεια αναμένεται να δοθεί την επόμενη Τρίτη, μιας και εκείνη τη μέρα υπάρχει προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη των διοικητών των περιφερειών με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook