Χανιά | Τι να σου κάνουν τα κολονάκια Δήμαρχε, αν δεν έχεις κάποιον να ρίχνει «καμπάνες»; | Photos

χανιά-τι-να-σου-κάνουν-τα-κολονάκια-δή-921635

«όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος…»

Με θετικό βλέμμα είδε το σύνολο της πόλης των Χανίων, την πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, με την απομάκρυνση της στάσης των λεωφορείων στην πλατεία της Αγορά, απέναντι από το ΕΒΕΧ (δείτε ΕΔΩ).

Τα κολονάκια που τοποθετήθηκαν στο σημείο είχαν ως στόχο να απομακρυνθούν τα λεωφορεία, τόσο τουριστικά όσο και του αστικού ΚΤΕΛ, που σταθμεύουν στο γνωστό σημείο της πλατείας Σοφοκλή Βενιζέλου και εντείνουν το κυκλοφοριακό κομφούζιο στο σημείο.

Παρόλαυτά και παρά την άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής στο σημείο το πρωί της Τρίτης, οι σημερινές φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpanews.gr από το επίμαχο μέρος δείχνουν ότι μάλλον κάποιοι δε σέβονται τους κανόνες και τη νέα τάξη πραγμάτων στο κέντρο, παρκάροντας με το έτσι θέλω όπου θέλουν…Μεσημέρι Τετάρτης και τουριστικό λεωφορείο αγνοεί τα κολονάκια και την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης και μαντέψτε… έχει παρκάρει φαρδιά πλατιά στον δρόμο!

Μάλλον πως μόνο τα κολονάκια δεν φτάνουν κ. Δήμαρχε και ίσως πρέπει να επιβληθούν άμεσα σκληρότερα και αυστηρότερα μέτρα για εκείνους που δεν λένε να συμμορφωθούν…

Γιατί φαίνεται πως, «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος…»

zarpanews.gr

18 thoughts on “Χανιά | Τι να σου κάνουν τα κολονάκια Δήμαρχε, αν δεν έχεις κάποιον να ρίχνει «καμπάνες»; | Photos

  1. Ακόμα χειρότερα έγιναν τα πράγματα μιας και τώρα στενεύει αρκετά ο δρόμος,αν δεν πέσουν πρόστιμα βροχή , κανένα αυτακι δεν θα ιδρώσει εδώ στο μπανανισταν.

  2. Βάλτε τσιμεντένια κολονάκια να δούμε, γιατί με τόση καφρίλα που υπάρχει τι περιμένεις.
    Να του αφαιρέσουν και το δίπλωμα του «επαγγελματία οδηγού» να δεις αν το ξανακάνει.

  3. ‘Οπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος…μπράβο και σε σας εκεί στο Ζάρπα που αναδεικνύεται
    το φοβερό έργο του Δημάρχου, με την τεράστια αποδοχή απο την κοινωνία. Έτσι να πέσουν βαριά πρόστιμα,
    δε χρειαζόμαστε τουρίστες στα Χανιά , ούτε θέλουμε κρουαζιέρες. Να πάνε στο Ρέθυμνο και στο
    Ηράκλειο, τα Χανιά για τους Χανιώτες, απο εδώ και μπρος θα τρώμε χαρούπια…Έτσι συνέχισε
    Δημαρχε και του χρόνου στη Σούδα θα βλεπουμε μόνο ψαροκάικα, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΚΑΠΟΥΤ!

    1. Να πω μια άποψη που ίσως ενοχλήσει;
      Γιατί πρέπει τα Χανιά να εξαρτώνται αποκλειστικά από τον τουρισμό;
      Εννοείται ότι είναι ένα μεγάλο μέρος της απασχόλησης των ντόπιων.
      Όμως γιατί πρέπει κάποιοι να ισοπεδώνουν τα πάντα στο όνομα του τουρισμού και να κάνουν ότι τους καπνίσει; Είτε μιλάμε για παράνομα τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια, είτε για θέσεις στάθμευσης στο καρακέντρο για τα τουριστικά λεωφορεία. Για να μην αναφερθώ στο χάλι του Πλατανιά.
      Τα Χανιά δεν θα έπρεπε πιστεύετε να γίνουν μια πιο βιώσιμη πόλη για τους κατοίκους πρωτίστως και όχι τόσο τουριστοκεντρική;
      Δεν θα έπρεπε να αναπτυχθούν εργασιακά και σε τομείς όπως λ.χ η βιομηχανία και η έρευνα;
      Τόσοι νέοι πτυχιούχοι στην πόλη μας, δεν αξίζουν μια θέση (αξιοκρατικά) κάπου που θα αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους, παρά μόνο σεζόν σε ξενοδοχεία και σερβιτόροι; Πέραν δυο βιομηχανιών εμφιάλωσης νερού που έχουμε στον τόπο μας, η έννοια της βιομηχανίας στα Χανιά φαντάζει ανέκδοτο.
      Χαλαρώστε λίγο. Καλός ο τουρισμός, αλλά χρειαζόμαστε ποιότητα ζωής και ανάπτυξη και σε άλλους τομείς.
      Να είστε καλά.

  4. ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ…..ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ

  5. ΜΠΡΑΒΟ, ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ, ΤΕΡΜΑ ΜΕ τους ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ! Να φύγουν οι ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΙΔΕΣ , δε θέλουμε
    τουρίστες, όχι άλλη κρουαζιέρα, να κλείσουνε οι επιχειρήσεις, ΜΕΓΑ ΜΠΡΑΒΟ στον Συμαντηράκη
    που τόλμησε και τα έβαλε με τα μεγάλα συμφέροντα των τουριστικών πρακτόρων που ταλαιπωρούσαν
    τους Χανιώτες με δυο και τρεις κρουαζίερες κάποιες μέρες. Ζήτω μπράβο και όποιος έχει αντίρρηση
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ!

  6. Μα τι να πανε στην αγορα αυτη να δουνε??μαγνητακια κ t shirts??αυτο το αισχος δεν ειναι η δημοτικη αγορα των ντοπιων αλλα η πλατεια του πλατανια.ντροπη σας,δεν ξερετε απο ουσιαστικα εργα αλλα με τα κολωνακια να ασχολειστε.την ευκολια παλι.

  7. Κινήσεις εντυπωσιασμου από το δήμαρχο. Αν δε γίνει μελέτη, αυτά τα ημιμετρα δημιουργούν πρόβλημα αντί να λύνουν. Εγώ πάντως δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα από τα λεωφορεία στην αγορά.

    Ας αντιμετωπισει λίγο την ασυδοσια των μαγαζατορων που βάζουν τραπεζάκια όπου να’ναι στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να μη χωράνε οι πεζοί. Ας πλατύνει τα πεζοδρόμια έξω από τα ζαρα. Μπορεί να τα βάλει με τους μαγαζατορες; Αμφιβαλλω…

  8. Τα τουριστικά λεωφορεία έχουν άλλες και μεγάλες πλάτες. Όσοι ζουν στα Χανιά το ξέρουν και το βλέπουν… Τα πορτοκάλι παλούκια που έχει γεμίσει η πόλη είναι η μεγαλύτερη δυσφήμιση μαζί με τη συμπεριφορά των οδηγών της. Κάθε μέρα και ένα σοβαρό τροχαίο. Τα υπόλοιπα είναι για να πατάμε κλίκς στα sites και στο fb.

  9. Όποιος δεν έχει πάει εξωτερικό ας κάνει μια βόλτα να δει τι ισχύει γιατί εγώ δεν είδα πουθενά παρκάρω όπου θέλω επειδή έτσι βολεύει τους πελάτες

  10. Όχι μόνο έχουμε πάει εξωτερικό φίλε, έχουμε ζήσει κιόλας, και πολλά χρόνια… Εκεί οι αποφάσεις για το κυκλοφοριακό πέρνονται μετά απο μελέτες και συζητήσεις με τη συνδρομή συγκοινωνιολόγων, σε αντίθεση με το κύριο Συμαντηράκη που έδρασε μόνος του αυτός και η παρέα του με το φραπέ στο χέρι!

  11. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ…ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΑΣ ΓΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΤΕΡΑΤΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΝΙΑ??
    ΛΥΠΗΡΟ ΣΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ ..
    ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟ ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΛΙΓΟ ΜΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ…

    1. Μα το αν δεν ζείτε σε σπηλιές κυρία μου στον τουρισμό τον χρωστάτε. Απο εκεί πληρώνονται τα επηδόματα και οι μισθοί
      που σας πληρώνει το δημόσιο. Για αυτό βγείτε λίγο απο το προστατευτικό πέπλο που σας προσφέρει η μονιμότητα του δημοσίου
      και ελάτε σε επαφή με την πραγματικότητα. Χωρίς τον τουρισμό ΝΟ ΜΟΝΕΥ ΝΟ ΗΟΝΕΥ κυρία μου.

      1. Απόλυτα λάθος προσέγγιση. Ένας τόπος δεν χρειάζεται μόνον τουρισμό και μάλιστα…του ποδαριού όπως είναι στα Χανιά. Και να μας συγχωρείτε κύριε αλλά δεν ψωμιζόμαστε όλοι από τον τουρισμό, ούτε περιμένουμε εκείνους που εργάζονται…σεζον να πληρώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Ούτε είμαστε όλοι του δημοσίου όπως λέτε.
        Επίσης ο τουρισμός δεν φέρνει απαραίτητα ανάπτυξη. Η παροχή υπηρεσιών είναι χαρακτηριστικό των μη ανεπτυγμένων κρατών όπως η Ελλάδα.
        Οι χώρες της Ευρώπης στηρίζονται στην βιομηχανία και επενδύουν στην έρευνα μέσω ανθρώπων μορφωμένων. Αυτό είναι ανάπτυξη. Νέες θέσεις εργασίας που φέρνουν ξένες εταιρίες που θα επενδύσουν στον τόπο μας. Όχι ο κυρ Μήτσος που έπιασε 2 δεκάρες και άνοιξε rooms to let και έχει απλήρωτο τον υπάλληλο, ούτε ο μεγαλοξενοδόχος που έχει τους δούλους χωρίς ένσημα να δουλεύουν όσο θέλει αυτός με τον βασικό μισθό.
        Δεν δικαιούστε να απαξιώνετε κατ’ αυτόν τον τρόπο συμπολίτες σας επειδή δεν απασχολούνται σε τουριστικά επαγγέλματα. Που στην τελική δεν απαιτούν και κάποιες σπουδές…

      2. ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΔΥΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΥΡΙΕ ΒΑΓΓΕΛΗ…ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ….

  12. Τόσα ξέρεις, τόσα λες…κανένας δε σας πρόσβαλε απλά σας υπενθήμισε την πραγματικότητα, σκληρή μεν αλλά είναι η αλήθεια.Χωρίς τουρισμό το καλοκαίρι το χειμώνα δε θα έχουμε ούτε βενζίνα για τα παπάκια μας, ( φυσικά ούτε και για τα F16, τα περιπολικά, τα ασθενοφώρα και φυσικά τους μισθους αυτού του υπερδιογκομένου και ανίκανου κρατικού μηχανισμού που λέγεται ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΔΗΜΟΣΙΟ). Εσυ πηγες να μας τη βγεις επειδη έχεις ενα δυο πτυχία και το πέζεις και επιστήμονας, μάθε λοιπόν ότι έμεσα ή άμεσα ταμείο κάνεις απο τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ.Δες τον κόσμο στα Χανιά σήμερα που έχει 5000 απο κρουαζιέρες και τα λεφτα που πεφτουν και έλα αυριο να δεις τη νέκρα μας να καταλάβεις τη διαφορά, μη πω έλα τον άλλο μήνα να δεις τα χάλια μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook