Χανιά | Τη μη απόλυση των είκοσι εργαζομένων – συμβασιούχων του δήμου Αποκορώνου ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση

Τη μη απόλυση των είκοσι εργαζομένων  στο δήμο Αποκορώνου που απασχολούνται με σχέση εργασίας  Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας  του ΟΑΕΔ, ζητάει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης.

Παράλληλα όπως αναφέρεται σχετικά ζητάει «από την Δημοτική Αρχή  να εισαχθεί άμεσα και να συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή (έκτακτη ή τακτική) το κρίσιμο αυτό θέμα, ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε Αορίστου Χρόνου με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.»

Η ανακοίνωση:

Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου μέσω ΟΑΕΔ – Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

Σε λίγο καιρό τελειώνει η σύμβαση των είκοσι οκτώ (28 )εργαζομένων  του Δήμου μας που απασχολούνται με σχέση εργασίας  Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας  του ΟΑΕΔ.

Οι  εργαζόμενοι αυτοί, προσληφθήκαν  στον  Δήμο αξιοκρατικά,  με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, επειδή ήταν μακροχρόνια άνεργοι.  Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική των κυβερνήσεων και των μνημονίων επιτρέπει   με το σταγονόμετρο τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους Δήμους.

Οι εργαζόμενοι αυτοί στελεχώνουν κρίσιμες υπηρεσίες (πχ καθαριότητα) και έχουν αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία. Καλύπτουν  ανάγκες που έχουν επέλθει λόγω των συνταξιοδοτήσεων, της κινητικότητας  των δημοτικών υπαλλήλων  αλλά και  της εμφάνισης και διασποράς του κορονοϊού. Η μη ανανέωση των συμβάσεων τους θα οδηγήσει αργά η γρήγορα σε αδιέξοδο αυτές τις υπηρεσίες  και στην ιδιωτικοποίησή τους.

Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή  να εισαχθεί άμεσα και να συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή (έκτακτη ή τακτική) το κρίσιμο αυτό θέμα, ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε Αορίστου Χρόνου με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα και  να διεκδικήσει επιπλέον κονδύλια από την κυβέρνηση, για τους μισθούς τους.

Γιατί είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση

Μελισσάκης Νικήτας

Ζώης Σταύρος»

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ