Χανιά | Τι είπε ο Σπίρτζης για τις καταστροφές από την κακοκαιρία – Πόσα χρήματα θα δοθούν στους πληγέντες

χανιά-τι-είπε-ο-σπίρτζης-για-τις-κατασ-832846

Στις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα, προκείμενου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, κατά την διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων στην οποία παραβρέθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Σπίρτζης είπε πως τα τεχνικά δελτία που έχουν μέχρι σήμερα κατατεθεί ανέρχονται στο πόσο των 100 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία 10 έχουν δοθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, 5 για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ενώ υπεγράφη τεχνικό δελτίο 15 εκατομμυρίων που θα καλύψει τις ζημιές που έγιναν στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Ο Υπουργός Υποδομών αναλυτικά είπε πως τεχνικά δελτία με ολοκληρωμένες καταγραφές αφορούν:

-Τον δήμο Μυλοποτάμου για 3,5 εκατ. ευρώ

-Τον δήμο Αγίου Βασιλείου για 1,200 εκατ. ευρώ

-Τον δήμο Χανίων για 17 εκατ. ευρώ

-Τον δήμο Αμαρίου για 3,7 εκατ. ευρώ

-Τον δήμο Κανδάνου – Σελίνου για 3 εκατ. ευρώ

Τον δήμο Αποκορώνου για 5, 3 εκατ. ευρώ

-Τον δήμο Πλατανιά για 33 εκατ. ευρώ

-Τον δήμο Κισσάμου για 12 εκατ. ευρώ

-Τον δήμο Σφακίων για 1 εκατ. ευρώ

Ο κ. Σπίρτζης είπε ακόμα πως σε ότι αφορά στον ΒΟΑΚ έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες και οι μελέτες για άμεσες και ολοκληρωτικές παρεμβάσεις για τα σημεία του Γαλατα του Σταλού και στα Μεγάλα Χωράφια, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με την ευθύνη του υπουργείου.

Ανάλογα επίσης θα κινηθούν οι διαδικασίες και για την γέφυρα στον Κερίτη, όπου όπως έγινε γνωστό, εντός της εβδομάδας θα υπογραφή η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και του Υπουργείου Πολιτισμού, με την συμμετοχή και τοπικών φορέων.

Τόνισε επίσης πως για την αποκατάσταση των ζημιών θα υπάρξει ενιαίο κέντρο συντονισμού  και με την συμμετοχή του υπουργείου για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών.

Επεσήμανε ακόμα πως σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων, θα υπάρξει συνεννόηση για το ποιοι και με ποιον τρόπο, είτε οι δήμοι, είτε η Περιφέρεια, είτε το υπουργείο θα εκτελούν τις όποιες αποκαταστάσεις.

Τέλος ο κ. Σπίρτζης είπε πως και το επόμενο διάστημα θα ξαναβρεθεί στα Χανιά προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος από κοντά την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης.

Στην σημερινή ενημερωτική διαδικασία παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο Περιφειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης και δήμαρχοι του νομού, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | Τι είπε ο Σπίρτζης για τις καταστροφές από την κακοκαιρία – Πόσα χρήματα θα δοθούν στους πληγέντες

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ
    ΙΝΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΕΠΑΘΕ ΜΠΡΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΖΗΤΑ 17 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ;;;;;;;
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΑΠΑ, ΝΑ ΘΑΨΟΥΜΕ ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ…
    ΜΑΛΛΟΝ Ο ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΤΗΣ ΛΑΚΚΟΥΒΑΣ (ΤΑΣΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ) ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΙΑ ΛΑΚΚΟΥΒΑ….
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  2. Κοιτάξτε χαρά ο Αρναούτης. Πολύ υπερήφανος για το έργο του.και αυτό δεν ειναι μακετο.
    Το ζήτημα είναι τώρα αν θα κλείσει ψηφοδέλτιο στα Χανιά. Πόσοι πρόθυμοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν.
    Όσο για τον Βούλγαρο αποστολή ο μισθός ήταν γλυκός.αγωνια έχω να δω με τι θα ασχοληθεί ο ανθρωπος μόλις τελειώσει η θητεία του.παιζει να γίνει εισαγγελέας;;;;

  3. Πες τους να μας μοιράσουν και λίγο σανό, μας αρέσει, ας βγάλουν τα σύρματα μη σπάσουμε τα αντοδια μας. Και μερικές χάντρες και καθρεφτάκια όπως έκαναν παλιότερα στους ιθαγενείς. Τέτοια βούγια ειμαστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook